Cremet spinatgryde med feta og fennikel
- 4 Personer
Ingredienser
4 spsk. | olivenolie |
2 stk. | løg, hakket |
3 stk. | hvidløg fed presset |
1 stk. | fennikel i små tern |
0.5 tsk. | spidskommen, stødt |
0.5 tsk. | koriander, stødt |
1 tsk. | garam masala (krydderiblanding) |
50 g | soltørrede tomater |
225 g | kogte kikærter |
200 g | feta smuldret |
200 g | frisk spinat |
- | salt |
- | peber |
Tilbehør
- | Kogt bulgur eller couscous Og små cherrytomater og ekstra salatost til drys. |
Sådan gør du
-
1Varm olien i en sauterpande over middel varme. Steg løg, fennikel og hvidløg klare og møre i ca. 5 min.
-
2Tilsæt spidskommen, koriander, garam masala og soltørrede tomater, og lad det stege videre i 2-3 min. Hæld ca.1 dl vand i panden og tilsæt kikærter.
-
3Smuldr salatosten/fetaen i under om-røring, så den opløses let. Lad det simre i 3-4 min., så større stykker ost smelter ud i saucen.
-
4Vend til slut spinaten i, lige inden servering
-
5Lad retten simre under omrøring, så spinaten falder sammen. Smag saucen til og tilsæt evt. ekstra vand, lidt af gangen, hvis konsistensen er meget tyk.
-
6Smag til med salt, peber og evt. ekstra krydderi. Server spinatgryden varm f.eks. sammen med kogt bulgur og friskt grønt.