Pan bagnat, sydfransk picnicsandwich
AFTENSMAD

Pan bagnat, sydfransk picnicsandwich

Pan Bagnat er en ægte sydfransk klassiker: Brød pakket rundt om en Salade Nicoise. Begge dele stammer fra Nice og består som udgangspunkt af friske grøntsager, tun/ansjoser, løg, olivenolie og hårdkogte æg. I Samvirkes version er salaten anrettet på et lækkert surdejsbrød, som er klar til en tur på stranden. 
  • 4 Personer
  • 20 Minutes

Ingredienser

400 g surdejsflute
185 g oliven afdryppede, uden sten
65 g kapers afdryppede
40 g ansjoser afdryppede, dem i olie på glas
2 fed hvidløg
2 spsk. rødvinseddike
2 spsk. olivenolie
1 spsk. dijonsennep
2 tsk. citronsaft
4 spsk. persille hakket
1 stk. tomat stor
1 stk. salatløg
2 stk kogte æg
1 dåse tun

Sådan gør du

  1. 1
    Flæk brødet, og læg det på et skærebræt med skærefladen opad.
  2. 2
    Hak oliven, kapers og ansjoser groft sammen, og kom i en skål. Riv hvidløg heri, og tilføj eddike, olie, sennep, citronsaft og persille.
  3. 3
    Fordel blandingen på begge brød, og pres let ned i brødet.
  4. 4
    Skær tomat, løg og æg i skiver. Afdryp tunen
  5. 5
    Fordel fyldet, og læg sandwichen sammen. Skær i fire dele, når I skal spise.