Lasagne med svampe og grønne linser
AFTENSMAD

Lasagne med svampe og grønne linser

Lasagne behøver ikke at være en kødfyldt sag. Her har vi brugt grønne linser til at give tyngde og masser af gode kostfibre. Og så får du umamismag fra svampene. Hjemmelavet bechamelsauce laves som en opbagt sauce tilsat muskatnød.  
  • 4 Personer

Linsesauce

3 spsk. olivenolie
2 stk. Løg, hakkede
3 stængler bladselleri hakkede
3 fed hvidløg pressede
1 stk. rød chili mild, hakket
300 g svampe i tern
1 dåse tomatpure
600 g mosede tomater eller hakkede
1 tsk. tørret rosmarin
2 stk. laurbærblade
3 tsk. tørret oregano
400 g linser kogte og afdryppede
2 spsk. balsamicoeddike
lidt salt og sort peber
10 stk. lasagneplader
4 dl. bechamel- eller mornaysauce
250 g frisk mozarellaost i skiver

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olien i en gryde, og brun løg, bladselleri, hvidløg, chili og svampe, lidt ad gangen, til det er gyldent. Det er vigtigt, at grøntsagerne får farve, da det giver ekstra smag til saucen.   
  2. 2
    Svits tomatpureen i 1-2 min. under omrøring. Tilsæt de svitsede grønt-sager igen, sammen med mosede tomater og krydderier.   
  3. 3
    Tilsæt linserne. Lad saucen koge ind 15-20 min. over svag/middel varme, rør af og til. Tænd ovnen på 200/185 C varmluft. Smag saucen til med balsamico, salt og peber.   
  4. 4
    Smør et ovnfast fad, og start med lasagneplader i bunden. Fordel halvdelen af linsesaucen over, herefter halvdelen af bechamel-/mornay-saucen, derefter endnu et lag lasagneplader og så resten af de to saucer.   
  5. 5
    Fordel mozzarella på toppen, og bag lasagnen i ca. 50 min.

Tip!

Hvis du vil have ekstra fylde i smagen, så brug røgsalt eller urtesalt i stedet for almindeligt salt, eller tilsæt et par skefulde koncentreret grøntsagsbouillon.