Pizza med grønkål og skinke
Pizza, som hele familien elsker det, med hjemmelavet bund og hjemmelavet tomatsovs. Pas på, når grønkålen er kommet på, så skal pizzaen kun have kort tid i ovnen

- 0 Personer
Pizzadej
2 dl. | hvedemel |
2 dl. | durum mel Eller bare hvedemel |
2 tsk. | bagepulver |
0.75 tsk. | fint salt |
2 dl. | koldt vand |
Tomatsuce
400 g | tomater Hakkede |
3 spsk. | olivenolie |
2 fed | hvidløg |
3 tsk. | tørret oregano |
2 tsk. | balsamico |
lidt | sukker |
lidt | salt og lidt peber |
Fyld
0.5 stk. | rødløg. Tynde skiver |
4 stilke | grønkål Bladene rives i mindre stykker |
lidt | olie |
4 kugler | mozarella Skæres i skiver |
8 skiver | parmaskinke |
Tilbehør
lidt | grøn salat |
Sådan gør du
- 1.Tænd ovnen på 250 grader. Bland alle de tørre ingredienser til pizzadejen. Tilsæt vandet lidt ad gangen, til dejen kan samles med hænderne. Ælt dejen igennem i 3-4 min. Del den i 4 lige store kugler og lad dem hvile i 5 min.
- 2.Kom alle ingredienserne til tomatsaucen i en blender, og blend saucen ensartet.
- 3.Rul dejene ud til 4 tynde pizzaer og læg på bagepapir. Fordel tomatsaucen på bundene og læg frisk mozzarella og rødløg på. Vend grønkål med lidt olie, salt og peber.
- 4.Bag pizzaerne i ca. 5-7 min. Tag dem ud og fordel grønkål ovenpå. Sæt pizzaerne i ovnen igen, og bag, til osten er helt smeltet, og grønkålen er gylden i kanten.
- 5.Top pizzaerne med god parmaskinke ved bordet.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad,
#frokost,
#hovedret,
#passer til sæsonen,
#weekend og gæster,
#pizza,
#hverdag og #hjemmelavet