Limfjordsøsters med æble
AFTENSMAD

Limfjordsøsters med æble

Lidt æble, estragon, piskefløde og selvfølgelig en håndfuld gode østers, og så er det næsten som at være på fin restaurant. Limfjordsøsters med æble og flødeskum smager fantastisk.
  • 2 Personer
  • 20 Minutes

Ingredienser

6 stk. Limfjordsøsters små, fra Venø
1 stk. æble
1 dl. piskefløde
- estragon (frisk)

Evt. syltelage

1 dl. vand
1 dl. eddike
1 dl. sukker

Sådan gør du

  1. 1
    Blend estragon til saft og pres det igennem et vådt klæde.
  2. 2
    Skræl æblet og stik det ud med et 8 mm parisiennejern (kan købes for ca. 60 kr.). Sylt æblekuglerne med estragonsaften under vakuum. Eller kog vand, eddike og sukker op og hæld det over æblerne. Lad dem stå og trække i et par timer.
  3. 3
    Åbn dine østers, løsn dem fra skallen og tjek dem for skaldele.
  4. 4
    Giv fløden en kort tur med en stavblender i overfladen for at lave skum. Anret østers med tre æblekugler og en lille smule flødeskum.