Sesampanerede koteletter med bagt broccoli og svampe
AFTENSMAD

Sesampanerede koteletter med bagt broccoli og svampe

Ingefær, sesam og soja giver sammen med nudler eller ris denne ret et asiatisk præg. Broccolien smager super, når den bliver bagt i ovnen, og det skader ikke smagen, hvis den bliver en anelse branket.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk. broccolli
3 spsk. neutral olie
2 cm frisk ingefær, revet
2 stk. fed hvidløg revet
lidt salt og sort peber
4 stk. koteletter
0.75 tsk. salt
1 dl. sesamfrø evt. blandede farver
200 g bøgehatte friske - evt. champignon
0.5 dl. sojasovs
lidt olie til stegning

Tilbehør

- kogte nudler eller jasminris
- frisk koriander
- limebåde

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 185/200 grader. Del broccolien, eller skær den i store buketter (skræl stokken). Bland olien med ingefær og hvidløg, og pensl broccolien på alle sider. Drys med salt og peber. 
  2. 2
    Fordel broccoli på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag i ovnen i ca. 25 min. 
  3. 3
    Bland salt og sesamfrø på en tallerken. Vend hver kotelet i blandingen. Varm olie på panden, og steg koteletterne over middel/høj varme i 2-3 min. på hver side, til de er gyldne. 
  4. 4
    Tag koteletterne af panden, og steg svampene i 4-5 min., til de er gyldne. Hæld sojasauce på, og lad den simre i et par minutter under omrøring. 
  5. 5
    Server det hele sammen.