Sesampanerede koteletter med bagt broccoli og svampe

Ingefær, sesam og soja giver sammen med nudler eller ris denne ret et asiatisk præg. Broccolien smager super, når den bliver bagt i ovnen, og det skader ikke smagen, hvis den bliver en anelse branket.
Sesampanerede koteletter med bagt broccoli og svampe
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk broccolli
3 spsk. neutral olie
2 cm frisk ingefær, revet
2 stk fed hvidløg
lidt salt og sort peber
4 stk koteletter
0.75 tsk. salt
1 dl. sesamfrø
200 g bøgehatte
0.5 dl. sojasovs
lidt olie

Tilbehør

- kogte nudler
- frisk koriander
- limebåde

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 185/200 grader. Del broccolien, eller skær den i store buketter (skræl stokken). Bland olien med ingefær og hvidløg, og pensl broccolien på alle sider. Drys med salt og peber. 
  2. 2.Fordel broccoli på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag i ovnen i ca. 25 min. 
  3. 3.Bland salt og sesamfrø på en tallerken. Vend hver kotelet i blandingen. Varm olie på panden, og steg koteletterne over middel/høj varme i 2-3 min. på hver side, til de er gyldne. 
  4. 4.Tag koteletterne af panden, og steg svampene i 4-5 min., til de er gyldne. Hæld sojasauce på, og lad den simre i et par minutter under omrøring. 
  5. 5.Server det hele sammen.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost og #passer til sæsonen