Hyldeblomstsirup med citrus
- 4 Personer
Til 1 flaske sirup
15 stk. | hyldeblomstskærme friske |
1 stk. | citron i skiver tynde skiver |
1 stk. | lime i skiver tynde skiver |
0.5 l. | vand |
650 g | sukker |
1.5 tsk. | Citronsyre tilpas mængde efter smag |
Sådan gør du
-
1Skyld forsigtigt hyldeblomsterne i koldt vand for at fjerne eventuelle insekter. Læg dem herefter i en bøtte sammen med citron og limeskiver.
-
2Kom vand og sukker i en kasserolle og bring det i kog over medium varme. Lad det koge ind i ca. 10 min., til det er let tyknet. Smag det herefter til med citronsyre, en knivspids ad gangen. Hæld den kogende sirup over hyldeblomsterne og sæt blandingen på køl i 12-48 timer.
-
3Si hyldeblomster og citrus fra og hæld siruppen på en ren, skoldet flaske.
-
4Opbevar hyldeblomstsiruppen på køl, så holder den længst.
Tip!
Du kan bruge appelsin i stedet for lime.