Hyldeblomstsirup med citrus
DESSERT

Hyldeblomstsirup med citrus

En let og smagfuld sirup med liflig smag af hyldeblomster og citrus – brug den på alt,  pandekager, i cocktails og over sommeren til jordbær og kager.
  • 4 Personer

Til 1 flaske sirup

15 stk. hyldeblomstskærme friske
1 stk. citron i skiver tynde skiver
1 stk. lime i skiver tynde skiver
0.5 l. vand
650 g sukker
1.5 tsk. Citronsyre tilpas mængde efter smag

Sådan gør du

  1. 1
    Skyld forsigtigt hyldeblomsterne i koldt vand for at fjerne eventuelle insekter. Læg dem herefter i en bøtte sammen med citron og limeskiver.
  2. 2
    Kom vand og sukker i en kasserolle og bring det i kog over medium varme. Lad det koge ind i ca. 10 min., til det er let tyknet. Smag det herefter til med citronsyre, en knivspids ad gangen. Hæld den kogende sirup over hyldeblomsterne og sæt blandingen på køl i 12-48 timer.
  3. 3
    Si hyldeblomster og citrus fra og hæld siruppen på en ren, skoldet flaske.
  4. 4
    Opbevar hyldeblomstsiruppen på køl, så holder den længst.

Tip!

Du kan bruge appelsin i stedet for lime.