Salat af ingridærter, sæsonens grønt og fransk dressing

Denne opskrift skal blot ses som en vejledning, for den kan laves med netop de bælgfrugter, du holder mest og grøntsager i sæson. Ingridærterne er dog et rigtig godt sted at starte, hvis du gerne vil i gang med at spise flere bælgfrugter – de er milde, men smagfulde og har en god konsistens. Nyd salaten her til f.eks. stegt kylling.
Salat af ingridærter, sæsonens grønt og fransk dressing
  • 6 Personer

Ingredienser

200 g tørrede ingridærter
3 fed hvidløg
1 stk. laurbærblade
1 stk. citronskal brede strimler
1 spsk. olivenolie
lidt salt
1 stk. agurk
4 stænger bladselleri
1 stk. løg eller 3 fintsnittede forårsløg
1 bundt friske krydderurter (her er brugt bronzefennikel og bredbladet persille)

Fransk dressing

2 tsk. dijonsennep
0.5 tsk. flydende honning
3 spsk. hvidvinseddike
1 fed hvidløg presset
4 spsk. olivenolie
2 spsk. cremefraiche 18% kan udelades
lidt friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. 1.Udblød evt. ærterne natten over for at reducere kogetiden. Kom herefter ærter i en gryde sammen med hvidløg, laurbær, citron og kog dem efter anvisning på pakken. Hæld kogevandet fra, men gem det gerne, det kan give god smag i supper og lign.
  2. 2.Pisk først sennep, honning, eddike og hvidløg sammen i en skål. Tilsæt så olien lidt ad gangen, mens du pisker. Slut af med at smage til med salt, peber og cremefraiche. Vend de stadig lune ærter i dressingen og sæt dem på køl.
  3. 3.Halver agurken og skrab kernerne ud med en ske. Skær den og resten af grøntsagerne ud i små mundrette stykker. Hak krydderurterne fint.
  4. 4.Ved servering: Vend grøntsager og urter sammen med ærterne i dressingen og smag til en sidste gang. Anret salaten på et fad og drys evt. med ekstra urter og peber.
Se, hvad vi ellers skriver om: #frokost, #lette retter og #salater