Salat af ingridærter, sæsonens grønt og fransk dressing
FROKOST

Salat af ingridærter, sæsonens grønt og fransk dressing

Denne opskrift skal blot ses som en vejledning, for den kan laves med netop de bælgfrugter, du holder mest og grøntsager i sæson. Ingridærterne er dog et rigtig godt sted at starte, hvis du gerne vil i gang med at spise flere bælgfrugter – de er milde, men smagfulde og har en god konsistens. Nyd salaten her til f.eks. stegt kylling.
  • 6 Personer

Ingredienser

200 g tørrede ingridærter
3 fed hvidløg
1 stk. laurbærblade
1 stk. citronskal brede strimler
1 spsk. olivenolie
lidt salt
1 stk. agurk
4 stænger bladselleri
1 stk. løg eller 3 fintsnittede forårsløg
1 bundt friske krydderurter (her er brugt bronzefennikel og bredbladet persille)

Fransk dressing

2 tsk. dijonsennep
0.5 tsk. flydende honning
3 spsk. hvidvinseddike
1 fed hvidløg presset
4 spsk. olivenolie
2 spsk. cremefraiche 18% kan udelades
lidt friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. 1
    Udblød evt. ærterne natten over for at reducere kogetiden. Kom herefter ærter i en gryde sammen med hvidløg, laurbær, citron og kog dem efter anvisning på pakken. Hæld kogevandet fra, men gem det gerne, det kan give god smag i supper og lign.
  2. 2
    Pisk først sennep, honning, eddike og hvidløg sammen i en skål. Tilsæt så olien lidt ad gangen, mens du pisker. Slut af med at smage til med salt, peber og cremefraiche. Vend de stadig lune ærter i dressingen og sæt dem på køl.
  3. 3
    Halver agurken og skrab kernerne ud med en ske. Skær den og resten af grøntsagerne ud i små mundrette stykker. Hak krydderurterne fint.
  4. 4
    Ved servering: Vend grøntsager og urter sammen med ærterne i dressingen og smag til en sidste gang. Anret salaten på et fad og drys evt. med ekstra urter og peber.