Fuldkorns fishcakes med sprød salat

En kost fuld af fuldkorn hjælper blandt andet med at holde mave og tarmsystem sundt. I denne opskrift er hvedekerner med til at sikre rigeligt med kostfibre for længere mæthedsfornemmelse. Opskriften er udviklet af Fuldkornspartnerskabet og lever op til fuldkornslogoet.
Fuldkorns fishcakes med sprød salat
  • 4 Personer

Kålkornsalat

200 g hvedekerner
300 g grønkål plukket
2 stk peberfrugter
50 g valnødder

Dressing

2 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. olie
1 spsk. vand
1 spsk. flydende honning
1 tsk. flagesalt
lidt peber


Fishcakes

1 bundt forårsløg ca. 100 g
400 g færdig fiskefars (lavet af MSC eller ASC mærket fisk)
75 g grovvalsede havregryn
1 spsk. rapsolie til stegning
lidt peber


Sådan gør du

  1. 1.Kog hvedekerner som angivet på emballagen og afkøl. Snit kålen fint. Rens peberfrugterne, og snit dem. Bland hvedekerner, kål og peberfrugt i en skål. Tilsæt hakkede valnødder. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over salaten. Lad den stå og trække, mens du laver fuldkornsfishcakes.
  2. 2.Rens forårsløgene, og hak dem fint. Bland forårsløg i fiskefarsen. Form farsen til fiskekager med to skeer, og vend dem i havregrynene. Varm olien på en slip let pande, og steg fishcakes ved svag varme i ca. 5-8 min. på hver side. Servér fuldkornsfishcakes med kålkornsalat til.

Tip!

Har du rester af grønkålen, kan du lave disse til sprøde ovnstegte grønkålschips. Rester fra persillen kan samles og gemmes i fryseren og bruges som smagsgiver til en suppe. De lækre fishcakes kan sagtens lægges i børnene madpakke næste dag.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #hovedret, #passer til sæsonen, #lette retter, #mad til 2 dage, #restemad og #børnevenlig