Fuldkorns fishcakes med sprød salat
- 4 Personer
Kålkornsalat
200 g | hvedekerner |
300 g | grønkål plukket |
2 stk. | peberfrugter |
50 g | valnødder |
Dressing
2 spsk. | hvidvinseddike |
1 spsk. | olie |
1 spsk. | vand |
1 spsk. | flydende honning |
1 tsk. | flagesalt |
lidt | peber |
Fishcakes
1 bundt | forårsløg ca. 100 g |
400 g | færdig fiskefars (lavet af MSC eller ASC mærket fisk) |
75 g | grovvalsede havregryn |
1 spsk. | rapsolie til stegning |
lidt | peber |
Sådan gør du
-
1Kog hvedekerner som angivet på emballagen og afkøl. Snit kålen fint. Rens peberfrugterne, og snit dem. Bland hvedekerner, kål og peberfrugt i en skål. Tilsæt hakkede valnødder. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over salaten. Lad den stå og trække, mens du laver fuldkornsfishcakes.
-
2Rens forårsløgene, og hak dem fint. Bland forårsløg i fiskefarsen. Form farsen til fiskekager med to skeer, og vend dem i havregrynene. Varm olien på en slip let pande, og steg fishcakes ved svag varme i ca. 5-8 min. på hver side. Servér fuldkornsfishcakes med kålkornsalat til.
Tip!
Har du rester af grønkålen, kan du lave disse til sprøde ovnstegte grønkålschips. Rester fra persillen kan samles og gemmes i fryseren og bruges som smagsgiver til en suppe. De lækre fishcakes kan sagtens lægges i børnene madpakke næste dag.