Fuldkorns fishcakes med sprød salat
FROKOST

Fuldkorns fishcakes med sprød salat

En kost fuld af fuldkorn hjælper blandt andet med at holde mave og tarmsystem sundt. I denne opskrift er hvedekerner med til at sikre rigeligt med kostfibre for længere mæthedsfornemmelse. Opskriften er udviklet af Fuldkornspartnerskabet og lever op til fuldkornslogoet.
  • 4 Personer

Kålkornsalat

200 g hvedekerner
300 g grønkål plukket
2 stk. peberfrugter
50 g valnødder

Dressing

2 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. olie
1 spsk. vand
1 spsk. flydende honning
1 tsk. flagesalt
lidt peber


Fishcakes

1 bundt forårsløg ca. 100 g
400 g færdig fiskefars (lavet af MSC eller ASC mærket fisk)
75 g grovvalsede havregryn
1 spsk. rapsolie til stegning
lidt peber


Sådan gør du

  1. 1
    Kog hvedekerner som angivet på emballagen og afkøl. Snit kålen fint. Rens peberfrugterne, og snit dem. Bland hvedekerner, kål og peberfrugt i en skål. Tilsæt hakkede valnødder. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over salaten. Lad den stå og trække, mens du laver fuldkornsfishcakes.
  2. 2
    Rens forårsløgene, og hak dem fint. Bland forårsløg i fiskefarsen. Form farsen til fiskekager med to skeer, og vend dem i havregrynene. Varm olien på en slip let pande, og steg fishcakes ved svag varme i ca. 5-8 min. på hver side. Servér fuldkornsfishcakes med kålkornsalat til.

Tip!

Har du rester af grønkålen, kan du lave disse til sprøde ovnstegte grønkålschips. Rester fra persillen kan samles og gemmes i fryseren og bruges som smagsgiver til en suppe. De lækre fishcakes kan sagtens lægges i børnene madpakke næste dag.