Lammekølle med rosmarin og bagte grøntsager med chili og krydderurter
FROKOST

Lammekølle med rosmarin og bagte grøntsager med chili og krydderurter

Intet påskebord uden påskelammet, så derfor skal der selvfølgelig serveres saftig lammekølle med rosmarin og chili. Der er dejlig meget kød i en lammekølle, og der kan sagtens være nok til 8-10 personer, hvis der serveres godt med grønt til.
  • 10 Personer

Ingredienser

1 stk. lammekølle (af 1,5 - 2 kg)
2 fed hvidløg
1 kvist rosmarin
2 stk. pastinakker
4 stk. gulerødder
3 stk. rødløg
1 knold hvidløg
3 kviste rosmarin
1 stk. rød chili
1 bundt persille

Tilbehør

- salat F.eks. quinoasalat eller anden skøn og fyldig salat

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 C.
  2. 2
    Rids lammekøllen let i overfladen med en skarp kniv på kryds og tværs. Pil og hak hvidløg fint. Gnid lammekøllen med salt, peber, hvidløg og plukket rosmarin. Kom lammekøllen i et ovnfastfad og steg kødet i 20 min. ved 200 C.
  3. 3
    Skræl pastinakker og gulerødder. Pil rødløg og halver dem. Skær rødderne i grove stykker. Del hvidløg i fed – behold gerne skræl på. Pluk rosmarin groft. Kom rødder, hvidløg, rødløg og rosmarin i fadet – hæld lidt vand i bunden af fadet, og steg nu videre ved 150 C i 1½ time. Hæld lidt saft fra bunden af bradepanden over lammekøllen et par gange undervejs.
  4. 4
    Lad kødet hvile i 15-20 min., før du skærer det ud.
  5. 5
    Snit chili fint og pluk og hak persillen. Vend de bagte grøntsager med chili og persille.
  6. 6
    Server lammekølle med bagte grøntsager og f.eks. en god og fyldig salat med quinoa. Suppler evt. også med et godt brød hertil, f.eks. foccacia.
  7. 7
    Der er meget mad i en lammekølle til påskefrokost – der kan sagtens være til 8-10 personer – hvis der serveres godt med grønt tilbehør til. Og blot 100 g lam (en god skive til hver person). Hvis den serveres til aftens-måltid, så er der nok til 5-6 personer.