Dild-ærtedeller og spidskål-fennikel-salat
- 4 Personer
- 45 Minutes
Deller
200 g | frosne ærter optøede |
2 stk | løg |
120 g | kogte kikærter |
50 g | havregryn |
2 stk | store æg |
1.5 dl. | ricotta |
1 tsk. | spidskommen |
0.5 tsk. | stødt koriander |
1.5 tsk. | salt |
lidt | friskkværnet peber |
100 g | hvedemel |
150 g | fetaost |
1 bundt | dild og/eller mynte |
1 l. | Vindruekerneolie til stegning |
Salat
1 stk. | spidskål |
1 stk. | fennikel |
1 bundt | persille |
1 stk. | saft fra citron |
0.5 dl. | god olivenolie |
Sådan gør du
-
1Kør ærter, løg, kikærter og havregryn sammen i en foodprocessor eller blender til en grov masse. Tilsæt æg, ricotta, krydderier, salt og peber, hvedemel og kør videre, indtil massen er ensartet, men stadig grov i konsistensen. Smuldr fetaen og vend den forsigtigt i blandingen sammen med hakket dild/mynte. Lad dejen hvile, mens du laver salaten.
-
2Fjern stokken fra kålen og de yderste blade fra fennikelen. Snit begge dele meget fint, gerne på et mandolinjern. Rør citronsaft med olivenolien og smag til med salt og peber. Vend grøntsager med dressing lige inden servering. Drys med finthakket persille.
-
3Varm vindruekerneolien op i en gryde ved medium varme til ca. 180 grader. Form ske-fulde af farsen og læg dem forsigtigt i olien, steg ikke mere end 4-5 ad gangen. Vend dem et par gange, til de er gyldenbrune og sprøde, det tager omtrent 3-4 minutter. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og server dem varme eller lune med salaten.