Dild-ærtedeller og spidskål-fennikel-salat

Disse vegetariske deller er så lækre, at du slet ikke savner kødet. De smager skønt lige fra panden, men er også rigtig dejlige kolde, som et ekstra supplement til madpakken.  
Dild-ærtedeller og spidskål-fennikel-salat
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Deller

200 g frosne ærter optøede
2 stk løg
120 g kogte kikærter
50 g havregryn
2 stk store æg
1.5 dl. ricotta
1 tsk. spidskommen
0.5 tsk. stødt koriander
1.5 tsk. salt
lidt friskkværnet peber
100 g hvedemel
150 g fetaost
1 bundt dild og/eller mynte
1 l. Vindruekerneolie til stegning

Salat

1 stk. spidskål
1 stk. fennikel
1 bundt persille
1 stk. saft fra citron
0.5 dl. god olivenolie

Sådan gør du

  1. 1.Kør ærter, løg, kikærter og havregryn sammen i en foodprocessor eller blender til en grov masse. Tilsæt æg, ricotta, krydderier, salt og peber, hvedemel og kør videre, indtil massen er ensartet, men stadig grov i konsistensen. Smuldr fetaen og vend den forsigtigt i blandingen sammen med hakket dild/mynte. Lad dejen hvile, mens du laver salaten.
  2. 2.Fjern stokken fra kålen og de yderste blade fra fennikelen. Snit begge dele meget fint, gerne på et mandolinjern. Rør citronsaft med olivenolien og smag til med salt og peber. Vend grøntsager med dressing lige inden servering. Drys med finthakket persille.
  3. 3.Varm vindruekerneolien op i en gryde ved medium varme til ca. 180 grader. Form ske-fulde af farsen og læg dem forsigtigt i olien, steg ikke mere end 4-5 ad gangen. Vend dem et par gange, til de er gyldenbrune og sprøde, det tager omtrent 3-4 minutter. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og server dem varme eller lune med salaten.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #passer til sæsonen, #lette retter, #vegetar, #hverdagens små mirakler, #mad til 2 dage, #klimavenlig og #børnevenlig