Dild-ærtedeller og spidskål-fennikel-salat
AFTENSMAD

Dild-ærtedeller og spidskål-fennikel-salat

Disse vegetariske deller er så lækre, at du slet ikke savner kødet. De smager skønt lige fra panden, men er også rigtig dejlige kolde som et ekstra supplement til madpakken.  
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Deller

200 g frosne ærter optøede
2 løg
120 g kogte kikærter
50 g havregryn
2 store æg
1.5 dl. ricotta
1 tsk. spidskommen
0.5 tsk. stødt koriander
1.5 tsk. salt
lidt friskkværnet peber
100 g hvedemel
150 g fetaost
1 bundt dild og/eller mynte
1 l. Vindruekerneolie til stegning

Salat

1 spidskål
1 fennikel
1 citron
0.5 dl. god olivenolie
- salt
- peber

1 bundt persille (finthakket)

Sådan gør du

  1. 1
    Kom ærter, løg, kikærter og havregryn i en foodprocessor eller blender, og kør det til en grov masse. Tilsæt æg, ricotta, krydderier, salt, peber og hvedemel, og kør videre, indtil massen er ensartet, men stadig grov i konsistensen.
  2. 2
    Smuldr fetaen, og vend den forsigtigt i blandingen sammen med hakket dild/mynte. Lad dejen hvile, mens du laver salaten.
  3. 3
    Fjern stokken fra spidskålen og de yderste blade fra fenniklen. Snit begge dele meget fint, gerne på et mandolinjern.
  4. 4
    Pres citronen, og rør citronsaften sammen med olivenolien. Smag til med salt og peber. Vend grøntsagerne med dressingen lige inden servering. Drys med finthakket persille.
  5. 5
    Varm vindruekerneolien op i en gryde ved medium varme til ca. 180 grader. Form ske-fulde af dellefarsen, og læg dem forsigtigt i olien. Steg ikke mere end 4-5 ad gangen. Vend dem et par gange undervejs, til dellerne er gyldenbrune og sprøde. Det tager omtrent 3-4 minutter.
  6. 6
    Læg dild-ærtedellerne på fedtsugende papir, mens du steger resten. Server dem varme eller lune med salaten til.