Nem chili con carne med bagte hvidløg

Bagte hvidløg er en overset spise fuld af vitaminer og smag. Hvidløgene bliver ikke skarpe i smagen, når de er tilberedt på denne måde. Og det giver noget ekstra til den nemme omgang chili con carne.
Nem chili con carne med bagte hvidløg
  • 4 Personer

Ingredienser

4 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
400 g hakket oksekød
lidt olie
600 ml. tomatsauce på glas
2 tsk. spidskommen
2 tsk. chiliflager
2 dåser bønner evt. butterbeans
lidt salt og sort peber
400 g rodfrugter færdigsnittede rodfrugter (gerne spiralformede ‘grøntsagsspaghetti’)

Topping

1 dl. cremefraiche
lidt sort peber

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 200 C.  
  2. 2.Flæk hvidløgene, og læg dem på en bradepande. Pensl med olie, og bag møre og gyldne. Begynd at kigge efter 20 minutter.  
  3. 3.Svits kødet i olie i en gryde. Tilføj tomatsauce og krydderier, og lad simre i 5 minutter.  
  4. 4.Afdryp bønnerne, og vend i. Lad dem koge sig varme. Smag til med salt og peber.   
  5. 5.Rodfrugterne er her serveret rå, men de kan også få et opkog.  
  6. 6.Server herligheden med cremefraiche med peber og bagte hvidløg som krydderi. 

Tip!

Nem mad – her får vi hjælp af kogte bønner på dåse, tomatsauce på glas og rodfrugter i strimler.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #passer til sæsonen og #hurtig aftensmad