Nem chili con carne med bagte hvidløg
AFTENSMAD

Nem chili con carne med bagte hvidløg

Bagte hvidløg er en overset spise fuld af vitaminer og smag. Hvidløgene bliver ikke skarpe i smagen, når de er tilberedt på denne måde. Og det giver noget ekstra til den nemme omgang chili con carne.
  • 4 Personer

Ingredienser

4 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
400 g hakket oksekød
lidt olie
600 ml. tomatsauce på glas
2 tsk. spidskommen
2 tsk. chiliflager
2 dåser bønner evt. butterbeans
lidt salt og sort peber
400 g rodfrugter færdigsnittede rodfrugter (gerne spiralformede ‘grøntsagsspaghetti’)

Topping

1 dl. cremefraiche
lidt sort peber

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 C.  
  2. 2
    Flæk hvidløgene, og læg dem på en bradepande. Pensl med olie, og bag møre og gyldne. Begynd at kigge efter 20 minutter.  
  3. 3
    Svits kødet i olie i en gryde. Tilføj tomatsauce og krydderier, og lad simre i 5 minutter.  
  4. 4
    Afdryp bønnerne, og vend i. Lad dem koge sig varme. Smag til med salt og peber.   
  5. 5
    Rodfrugterne er her serveret rå, men de kan også få et opkog.  
  6. 6
    Server herligheden med cremefraiche med peber og bagte hvidløg som krydderi. 

Tip!

Nem mad – her får vi hjælp af kogte bønner på dåse, tomatsauce på glas og rodfrugter i strimler.