Kylling-falafel vaffel
AFTENSMAD

Kylling-falafel vaffel

Opskriften er udviklet af familien Bomann i DR-programmet ”Danmarks Nye Livret”
  • 4 Personer
  • 55 Minutes

Det skal du bruge:

2 dåser kikærter
2 håndfulde frisk persille
2 håndfulde Friske koriander
4 tsk. stødt koriander
5 fed hvidløg
- kartofler , 2-3 stk
3 skalotteløg
2 tsk. spidskommen
1 citron, saft og skal
2 spsk. rasp
3 æg
- salt
- olie , rigeligt (Fritue eller neutral)

Kyllingefrikadeller:

400 g hakket kyllingekød
3 hvidløg
1 
skalotteløg
2 spsk. rasp
2 spsk. fløde , eller mælk
1 tsk. salt
1 tsk. peber
1 tsk. sennep
1 tsk. sukker

Vaffel:

500 g hytteost
2 æg
3 dl hvedemel
2 dl majsstivelse
2 tsk. salt
1 tsk. peber
- lidt mel til drys og formning

Dressing:

- creme fraiche 38% , ellers bliver den for tynd
- citronsaft
- salt
- peber
- flydende honning

Grønt:

- radiser , skåret i skiver
- mango , skåret i skiver
- spidskål , skåret i strimler
- hjertesalat , i mindre stykker

Sådan gør du

  1. 1
    Falafel: Kartofler skrælles og rives, derefter drænes for væske. Kikærterne køres lidt først på en foodprocessor, derefter blandes resten af ingredienserne i. Dejen må godt være lidt grov. Konsistensen justeres med rasp, hvis den er for tynd. Og et æg mere hvis den er for tør.
  2. 2
    Derefter formes små kugler, der friteres på en pande eller i en tykbundet gryde i olie til de er godt sprøde. Steg en prøve-falaffel og justér eventuelt med salt eller andet, du synes manlger.
  3. 3
    Pres hvidløg og hak løg fint. Bland alle ingredienser sammen og justér forholdet mellem fløde og rasp, så massen får en god konsistens - den må godt være lidt cremet.
  4. 4
    Lad evt. dejen hvile 20 min. i køleskabet Formes som små frikadeller - samme størrelse som falafel og steges i smør/olie på panden. Lav gerne en prøvedelle.
  5. 5
    Æg og hytteost blendes med salt og peber til en masse. Derefter tilsættes mel og majsstivelse, til dejen har en god konsistens. De rulles ud med kagerulle i lidt mel, ca. 15 cm i diameter.
  6. 6
    Steges på panden i lidt smør/olie. Når de tages af panden, rulles de til en vaffel, mens de stadig er varme
  7. 7
    Bland alle ingredienserne. Smag til.
  8. 8
    Radiser, mango, spidskål eller fx hjertesalat til fyld. Mango skrælles og skæres i strimler. Radiser skæres i mindre stykker. Spidskål skæres i strimler
  9. 9
    Alle ingredienser puttes i vaflen, således man kan se de forskellige dele. Tanken er, at det skal ligne en isvaffel, hvor kuglerne er falafel og kyllingefrikadeller og så med salat, mangostænger, kål og radiser i.