Ingefærcupcakes med mørk chokoladecreme
- 12 Personer
Kagedejen
25 g | syltet ingefær, i sukkerlage (gem lagen) |
150 g | smør |
150 g | rørsukker |
1 dl. | cremefraiche |
3 stk. | æg |
150 g | hvedemel |
1 tsk. | bagepulver |
2 tsk. | stødt ingefær |
1 tsk. | salt |
1 stk. | æble, revet (100 g) |
Topping
100 g | sukkerlage fra ingefær eller ahornsirup |
125 g | mørk chokolade, finthakket |
110 g | koldt smør, i tern |
2 stk. | æggeblommer |
- | Et nip salt |
Drys
- | Hakket chokolade eller hakkede nødder. |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft
-
2Hak den syltede ingefær groft. Smelt smør, sukker og ingefær sammen i en kasserolle og lad det køle af.
-
3Tilsæt cremefraiche, og rør det godt sammen med et piskeris. Tilsæt imens æggene et ad gangen.
-
4Bland sukker, mel, bagepulver, stødt ingefær og salt i en skål. Rør det herefter i smørblandingen, til massen er glat og ensartet.
-
5Vend det revne æble i, og fordel dejen i 12-15 cupcakeforme. Sæt kagerne i ovnen, og bag dem i ca. 20 minutter.
-
6Lad kagerne køle af, og forbered imens topping.
-
7Smelt sukkerlage og chokolade sammen i en glas- eller metalskål over vandbad. Når chokoladen er helt smeltet, tilsættes smørret ¼ del ad gangen under konstant omrøring. Tag skålen af varmen, og rør æggeblommerne i, og pisk cremen med en elpisker, til den er kølet ned og bliver let, lys og luftig (hvis der ikke sker noget, så sæt den på køl i 5-10 minutter, og fortsæt så piskningen).
-
8Pynt kagerne med chokoladecremen, og drys med chokolade eller nødder.
Tip!
Brug rabarber, pære eller blommer i tern i stedet for æble.