Harissapasta
SNACKS OG TILBEHøR

Harissapasta

Harissa er skøn som smagsgiver i alverdens gryderetter, penslet på kylling eller fisk, rørt i en god fars eller tilsat yoghurt til en kold dressing.
  • 6 Personer

Ingredienser

2 stk. 
skalotteløg
1 stk. chili
100 g cherrytomater
2 cm ingefær
6 stk. kardemommekapsler
1 spsk. stødt koriander
2 spsk. stødt spidskommen
50 g tørrede abrikoser
1 dl. tomatpure
1 dl. vand
3 kviste marokkansk mynte

Sådan gør du

  1. 1
    Pil og skær skalotteløg i små tern. Halver chilien, og fjern kernerne (lad dem blive, hvis du vil have en stærk harissa). Skær cherrytomater i grove stykker. Skræl og skær ingefær i strimler. Tag kardemommefrø ud af kapslerne.
  2. 2
    Opvarm en gryde og steg skalotteløg i 3-4 min. Tilsæt chili, kardemomme, spidskommen og koriander og steg fortsat i 2 min. Tilsæt chili, abrikoser, tomatpure og lidt salt. Hæld vand ved og lad det koge 5 min., imens du rører i det, så det ikke brænder på.
  3. 3
    Pluk mynten og blend tomat-harissablandingen med mynte i en foodprocessor eller minihakker.
  4. 4
    Kom harissaen i en skål eller på glas med låg. Den kan holde sig i køleskabet minimum 3 dage – længere, hvis du undlader at tilsætte frisk mynte.

Tip!

Harissa er skøn som smagsgiver i alverdens gryderetter, penslet på kylling eller fisk, rørt i en god fars eller tilsat yoghurt til en kold dressing