Harissapasta
- 6 Personer
Ingredienser
2 stk. | skalotteløg |
1 stk. | chili |
100 g | cherrytomater |
2 cm | ingefær |
6 stk. | kardemommekapsler |
1 spsk. | stødt koriander |
2 spsk. | stødt spidskommen |
50 g | tørrede abrikoser |
1 dl. | tomatpure |
1 dl. | vand |
3 kviste | marokkansk mynte |
Sådan gør du
-
1Pil og skær skalotteløg i små tern. Halver chilien, og fjern kernerne (lad dem blive, hvis du vil have en stærk harissa). Skær cherrytomater i grove stykker. Skræl og skær ingefær i strimler. Tag kardemommefrø ud af kapslerne.
-
2Opvarm en gryde og steg skalotteløg i 3-4 min. Tilsæt chili, kardemomme, spidskommen og koriander og steg fortsat i 2 min. Tilsæt chili, abrikoser, tomatpure og lidt salt. Hæld vand ved og lad det koge 5 min., imens du rører i det, så det ikke brænder på.
-
3Pluk mynten og blend tomat-harissablandingen med mynte i en foodprocessor eller minihakker.
-
4Kom harissaen i en skål eller på glas med låg. Den kan holde sig i køleskabet minimum 3 dage – længere, hvis du undlader at tilsætte frisk mynte.
Tip!
Harissa er skøn som smagsgiver i alverdens gryderetter, penslet på kylling eller fisk, rørt i en god fars eller tilsat yoghurt til en kold dressing