Spelt og valnøddeboller
- 7 Personer
ingredienser
2.5 dl. | Kærnemælk |
- | 1/2 pakke gær |
2 dl. | koldt vand |
2 dl. | hvidtøl |
1 spsk. | salt |
1 kg | sigtet speltmel |
150 g | valnødekerner |
Sådan gør du
-
1Rør kærnemælk og gær sammen i en skål.
-
2Kom nu vand, øl og salt i skålen.
-
3Vend valnødder heri.
-
4Tilsæt melet lidt efter lidt, og rør rundt.
-
5Dæk skålen med film og stil til at hæve i 2 timer.
-
6Kom dejen på et meldrysset bord og pres luften ud af dejen.
-
7Del dejen i ca. 14 dele og form til boller.
-
8Drys lidt speltmel over, og lad efterhæve i 30 minutter.
-
9Stil bollerne i en kold ovn, og sæt den på 225 grader ( varmluftsovn).
-
10Bag brødene ca. 30 minutter.
-
11Afkøl dem på en rist.