Spelt er en ældgammel sort af hvede, som smager af lidt mere og har gode bageegenskaber. Prøv selv disse lækre boller, hvor vi tilsætter øl og valnødder.
7 Personer
ingredienser
2.5 dl.
Kærnemælk
-
1/2 pakke gær
2 dl.
koldt vand
2 dl.
hvidtøl
1 spsk.
salt
1 kg
sigtet speltmel
150 g
valnødekerner
ANNONCE
Sådan gør du
1
Rør kærnemælk og gær sammen i en skål.
2
Kom nu vand, øl og salt i skålen.
3
Vend valnødder heri.
4
Tilsæt melet lidt efter lidt, og rør rundt.
5
Dæk skålen med film og stil til at hæve i 2 timer.
6
Kom dejen på et meldrysset bord og pres luften ud af dejen.
7
Del dejen i ca. 14 dele og form til boller.
8
Drys lidt speltmel over, og lad efterhæve i 30 minutter.
9
Stil bollerne i en kold ovn, og sæt den på 225 grader ( varmluftsovn).