Pastapesto med ramsløg og burrata
AFTENSMAD

Pastapesto med ramsløg og burrata

Denne opskrift kan laves med basilikum i stedet for ramsløg, hvis man er uden for sæson eller foretrækker en mere klassisk tilgang. Opskriften er fra Nikolaj Kirks kogebog Spis. Grønt. Nemt. Nu. – Grønne opskrifter fra 4. th
  • 4 Personer
  • 25 Minutes

Det skal du bruge:

1 Burrata
60 g pinjekerner
1 håndfuld ramsløg
2 fed hvidløg
1 citron
0.5 dl olivenolie
75 g parmesan
- salt og nykværnet peber
400 g linguine pasta
15 små fine ramsløgblade og -blomster (alternativt 1 stort bundt basilikum)

Sådan gør du

  1. 1
    Bring en stor gryde vand i kog til pastaen. Tag burrataen ud af køleskabet, så den kan nå at få sin cremede konsistens ved stuetemperatur
  2. 2
    Rist pinjekernerne på en tør pande ved middel varme under konstant omrøring. Kom dem i en blender
  3. 3
    Skyl ramsløgene, hak dem groft, og kom dem ned til pinjekernerne sammen med pillede hvidløgsfed
  4. 4
    Tilsæt citronsaft og olivenolie, og blend det hele til en grov konsistens. Tilsæt revet parmesan, og krydr ramsløgspestoen med salt og friskkværnet peber
  5. 5
    Når vandet koger, tilsættes rigeligt med salt, og pastaen koges efter anvisningen på pakken, til den er al dente
  6. 6
    Opvarm ramsløgspestoen let i en kasserolle. Afdryp pastaen godt, og hæld den i kasserollen sammen med pestoen. Vend det hele sammen
  7. 7
    Servér pastaen med den cremede burrata på toppen, og drys med en blanding af ramsløg og blomster som pynt