Isdessert a la sønderjysk rugbrødslagkage
DESSERT

Isdessert a la sønderjysk rugbrødslagkage

Vi bager ikke kagebunde, men rister rugbrød og nødder i sukker, så det bliver sprødt og helt herligt at drysse på isen og fløden.
  • 4 Personer
  • 15 Minutes

Ingredienser

2 stk skiver rugbrød
4 spsk. hakkede hasselnødder
1 spsk. sukker
1 dl. piske-fløde
4 stk store kugler vaniljeis
4 spsk. syltede kirsebær
- lidt revet mørk chokolade

Sådan gør du

  1. 1
    Smuldr rugbrødet og kom på en stegepande sammen med sukker og hasselnødder.
  2. 2
    Rist blandingen, indtil brødet begynder at blive mørkt og sprødt.
  3. 3
    Afkøl helt.
  4. 4
    Pisk fløden til skum, og fordel på fire tallerkener.
  5. 5
    Kom is, kirsebær, de sprøde rugbrød og nødder og chokolade herpå og server.

Tip!

Rugbrødsblandingen kan laves et par dage før, du vil servere desserten. Opbevar drysset i en kagedåse, så blandingen forbliver sprød.