Banankage med krymmel
Klassisk banankage med kaffeglasur og krymmel. Gør den børnevenlig ved at droppe kaffen, så er den gule kage perfekt til klassens time eller børnefødselsdagen.

- 24 Personer
ingredienser
225 g | blødt smør |
400 g | sukker |
4 stk | æg |
4 stk | modne bananer |
1 dl. | Kærnemælk |
375 g | hvedemel |
100 g | havregryn |
2 tsk. | bagepulver |
1 spsk. | vaniljesukker |
1 tsk. | salt |
Glasur
2 spsk. | smeltet smør |
2 spsk. | kogende kaffe |
- | 1 pakke flormelis med chokoladesmag |
- | Smukt krymmel |
Sådan gør du
- 1.Sæt ovnen på 200 grader.
- 2.Smør en bradepande med høj kant på ca. 25x35 med smør, og drys havregryn heri.
- 3.Rør smør og sukker sammen, og kom et æg i ad gangen.
- 4.Mos bananer godt, og vend i.
- 5.Rør kærnemælk i.
- 6.Bland mel og havregryn sammen i en skål med bagepulver, vanillesukker og salt.
- 7.Vend i dejen.
- 8.Kom dejen i bradepanden, og glat den flad.
- 9.Bag kagen i ca. 35 minutter.
- 10.Tag ud, og lad den køle af.
- 11.Kom smør og kaffe i en skål.
- 12.Drys flormelis i og rør, indtil du får en fin og jævn glasur der er fast.
- 13.Smør glasuren ud på kagen og pynt med krymmel.