Jordbærkage med mandler
BAGVæRK

Jordbærkage med mandler

Lækker, saftig dessertkage med fin smag af friske bær, mandler og kanel. Server den med tyk, græsk yoghurt, så er der ikke en hagesmæk tør.
  • 8 Personer

Ingredienser

175 g smør
175 g fint rørsukker
2 stk. æg
175 g hvedemel
1 tsk. stødt kanel
175 g mandelmel
450 g nippede jordbær i halve
- Sigtet flormelis

Sådan gør du

  1. 1
    Pisk smør og sukker tykt og cremet.
  2. 2
    Pisk æggene i ét ad gangen.
  3. 3
    Bland mel og kanel, sigt og rør blandingen i dejen og fold mandelmel i.
  4. 4
    Beklæd en springform (22 cm i diameter) med løs bund med bagepapir i bunden og smør siderne.
  5. 5
    Fordel halvdelen af dejen i bunden af formen.
  6. 6
    Læg hovedparten af jordbærrene på, dæk med den resterende dej, og læg resten af jordbærrene på kagen.
  7. 7
    Bag kagen ved 180° i 60-80 min.
  8. 8
    Lad den afkøle 10-15 min. i formen.
  9. 9
    Server med sigtet flormelis og evt. is.

Tip!

Kagen kan også bages med hindbær – i så fald bruges de hele.