Jordbærkage med mandler
Lækker, saftig dessertkage med fin smag af friske bær, mandler og kanel. Server den med tyk, græsk yoghurt, så er der ikke en hagesmæk tør.

- 8 Personer
Ingredienser
175 g | smør |
175 g | fint rørsukker |
2 stk | æg |
175 g | hvedemel |
1 tsk. | stødt kanel |
175 g | mandelmel |
450 g | nippede jordbær i halve |
- | Sigtet flormelis |
Sådan gør du
- 1.Pisk smør og sukker tykt og cremet.
- 2.Pisk æggene i ét ad gangen.
- 3.Bland mel og kanel, sigt og rør blandingen i dejen og fold mandelmel i.
- 4.Beklæd en springform (22 cm i diameter) med løs bund med bagepapir i bunden og smør siderne.
- 5.Fordel halvdelen af dejen i bunden af formen.
- 6.Læg hovedparten af jordbærrene på, dæk med den resterende dej, og læg resten af jordbærrene på kagen.
- 7.Bag kagen ved 180° i 60-80 min.
- 8.Lad den afkøle 10-15 min. i formen.
- 9.Server med sigtet flormelis og evt. is.
Tip!
Kagen kan også bages med hindbær – i så fald bruges de hele.