Jordbærkage med mandler
- 8 Personer
Ingredienser
175 g | smør |
175 g | fint rørsukker |
2 stk | æg |
175 g | hvedemel |
1 tsk. | stødt kanel |
175 g | mandelmel |
450 g | nippede jordbær i halve |
- | Sigtet flormelis |
Sådan gør du
-
1Pisk smør og sukker tykt og cremet.
-
2Pisk æggene i ét ad gangen.
-
3Bland mel og kanel, sigt og rør blandingen i dejen og fold mandelmel i.
-
4Beklæd en springform (22 cm i diameter) med løs bund med bagepapir i bunden og smør siderne.
-
5Fordel halvdelen af dejen i bunden af formen.
-
6Læg hovedparten af jordbærrene på, dæk med den resterende dej, og læg resten af jordbærrene på kagen.
-
7Bag kagen ved 180° i 60-80 min.
-
8Lad den afkøle 10-15 min. i formen.
-
9Server med sigtet flormelis og evt. is.
Tip!
Kagen kan også bages med hindbær – i så fald bruges de hele.