And, kål, æble og løg er nogle af de ting, der gør denne salat helt og aldeles genial at sætte på bordet til julefrokosten. Eller til en hvilken som helst anden anledning. Spis den med tykke skiver af et saftigt rugbrød til.
4 Personer
60 Minutes
Ingredienser
2 stk.
andebryster
1 kvist
rosmarin
100 g
skalotteløg
2 fed
hvidløg
1 håndfuld
grønkål
0.5 tsk.
dijonsennep
lidt
eddike
lidt
olivenolie
1 pose
blandet salat
2 stk.
æbler
-
salt og sort peber
Tilbehør
-
Det Gode Signaturbrød med Bryghuset Møn
ANNONCE
Sådan gør du
1
Rids skindet på andebrystet med en skarp kniv. Drys kødet med lidt salt og peber.
2
Opvarm en pande og brun andebrystet på begge sider ved høj varme. Skru lidt ned for varmen, og steg fortsat ca. 8 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Læg kødet på en tallerken, og lad det trække 5 min. inden udskæring.
3
Pil og skær skalotteløg i både. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Kom skalotteløg, hvidløg og rosmarin på panden de sidste 5 min. af stegetiden. Rib grønkålen fra stilkene. Hak grønkålen fint. Vend grønkålen med ½ tsk. dijonsennep, lidt salt, eddike og olivenolie. Bland grønkålen med salaten.
4
Skær andebrystet i skiver. Og skær æblet i tynde både. Kom kål og salat på et fad. Og top med skiver af andebryst, skalotteløg og æblestykker. Server med rugbrød til.
Tip!
Til en ret med kraftigt kød som and bør du bruge et kraftigt brød som dette med maltede rugkerner, der er bearbejdet efter ølbrygningens principper. Hvis du har lyst til at servere salaten med andebryst som en mættende måltidssalat, kan du servere kartofler vendt med lidt smør og krydderurter til.