Salat med æble, grønkål og andebryst
- 4 Personer
- 60 Minutes
Ingredienser
2 stk. | andebryster |
1 kvist | rosmarin |
100 g | skalotteløg |
2 fed | hvidløg |
1 håndfuld | grønkål |
0.5 tsk. | dijonsennep |
lidt | eddike |
lidt | olivenolie |
1 pose | blandet salat |
2 stk. | æble |
- | salt og sort peber |
Tilbehør
- | Det Gode Signaturbrød med Bryghuset Møn |
Sådan gør du
-
1Rids skindet på andebrystet med en skarp kniv. Drys kødet med lidt salt og peber.
-
2Opvarm en pande og brun andebrystet på begge sider ved høj varme. Skru lidt ned for varmen, og steg fortsat ca. 8 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Læg kødet på en tallerken, og lad det trække 5 min. inden udskæring.
-
3Pil og skær skalotteløg i både. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Kom skalotteløg, hvidløg og rosmarin på panden de sidste 5 min. af stegetiden. Rib grønkålen fra stilkene. Hak grønkålen fint. Vend grønkålen med ½ tsk. dijonsennep, lidt salt, eddike og olivenolie. Bland grønkålen med salaten.
-
4Skær andebrystet i skiver. Og skær æblet i tynde både. Kom kål og salat på et fad. Og top med skiver af andebryst, skalotteløg og æblestykker. Server med rugbrød til.
Tip!
Til en ret med kraftigt kød som and bør du bruge et kraftigt brød som dette med maltede rugkerner, der er bearbejdet efter ølbrygningens principper. Hvis du har lyst til at servere salaten med andebryst som en mættende måltidssalat, kan du servere kartofler vendt med lidt smør og krydderurter til.