Risotto med grønkål og svampe
En nylavet, varm risotto er lige, hvad man har lyst til, når det er koldt ude. Vores er med både grønkål og svampe og mætter derfor godt.

- 4 Personer
- 30 Minutes
ingredienser
1 stk. | lille løg |
3 dl. | risottoris arborio |
25 g | smør |
2 dl. | hvidvin |
7 dl. | hønsebouillon |
100 g | revet parmasanost |
- | salt og peber |
6 stk | grønkålsblade |
25 g | smør |
200 g | svamp |
- | trøffelolie evt. |
Sådan gør du
- 1.Hak løget, og svits sammen med ris i smør i en gryde uden at de tager farve.
- 2.Tilsæt vin, og lad det dampe ind.
- 3.Tilsæt nu ca. 2 dl bouillon ad gangen under omrøring, indtil væden er optaget.
- 4.Sådan fortsætter du, indtil bouillonen er optaget, ca. 20 min.
- 5.Tag gryden fra varmen, og rør osten i.
- 6.Smag til med salt og peber.
- 7.Skær evt. den grove stilk fra, og skær kålen i strimler.
- 8.Svits kålen på en pande, indtil den falder sammen, tag op.
- 9.Svits de ordnede svampe på panden.
- 10.Vend risottoen med nysvitset kål og svampe.
- 11.Vend gerne med lidt trøffelolie.
- 12.Server straks.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #vegetar