Dej til Fuldkornspizza
- 2 Personer
Ingredienser
- | En klump surdej på størrelse med ½ knytnæve (kan undværes) |
1.5 dl. | vand |
10 g | gær |
1 tsk. | sukker |
100 g | italiensk pizza- eller pastamel |
50 g | grovvalset durummel |
75 g | fuldskornsspeltmel |
75 g | rugmel eller anden grov meltype |
1 spsk. | olivenolie |
1 spsk. | salt med top |
Sådan gør du
-
1Surdej: 1 dl vand, 5 g gær, 1 nip sukker. 00 mel æltes i, indtil dejen er fast. Røres sammen og sættes på køl natten over.
-
2Bland vand, gær, (surdej) og sukker sammen. Sukkeret giver gæren og surdejen noget at leve af. Når det er opløst, tilsættes halvdelen af melet. Rør det ud, til der ikke er flere klumper.
-
3Tilsæt salt og olie, rør lidt, tilsæt derpå resten af melet over to omgange, føles dejen for våd, så spæd op med mel. Ælt 10-15 minutter til dejen bliver glat og smidig at røre ved. Lav et snit i dejen og tjek, om den er skinnende indvendig.
-
4Lad dejen hæve i køleskab i en times tid eller til dobbeltstørrelse, den bliver bedst, hvis den laves dagen før, men det er ikke ultravigtigt.
-
5Tag dejen ud og skær den ud til 2-4 boller på hver ca. 160 g. Ælt bollerne ved at folde ind mod det samme punkt i bollen, så den får en glat og spændstig overflade. Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på den. Læg dem på en bakke og lad hvile 30 minutter til en 1 time.
Tip!
Gorm bruger pizza- og pastamel af typen Tipo 00 og grovvalset semola durummel