Madpakketid: Opskrifter på nemme, sunde og varierede madpakker

En madpakke med fire flade med leverpostej er ganske enkelt det mest fremragende måltid, nogle børn kan forestille sig. Andre, derimod, skal have det så varieret som muligt, hvis madpakken skal ende i maven og ikke i skraldespanden. Samvirke giver gode bud på, hvad madpakken kan byde på.

Brødet

En god madpakke indeholder tit brød, hvad enten det er rugbrød, hvedebrød eller i form af en pizzadej, tærtebund eller noget helt tredje. Alt kan købes færdigt, men vil du gerne bage fra bunden, får du hjælp her: 

Bag dit eget rugbrød
Bag din egen pizzabund
Bag dit eget sandwichbrød

Rugbrødsmadder

Smør med leverpostej, spegepølse og figenpålæg, hvis det virker for dit barn. Eller prøv en af disse variationer og se, om barnet får lidt mere lyst til at sætte hele madpakken til livs.

Smørrebrød med tunsalat 
Smørrebrød med æg- og rejesalat
Smørrebrød med æg
Smørrebrød med makrelsalat
Smørrebrød de luxe
Smørrebrød med lam

Sandwich

Lidt salat, lidt smørelse og noget skønt pålæg og vupti, du står med en appetitlig sandwich. Brødet er selvfølgelig også med til at definere sandwichen, og her er det muligt at variere nærmest i det uendelige. 

Sandwich med hønsesalat
Sandwich med skinke og kål
Clubsandwich 
Sandwich med kyllingesalat
Sandwich med kikærtesalat
S
andwich med omelet og skinke
Sandwich med ost, frugt og grønt

Pizza

Pizzaen kan være lavet specifikt til madpakken, eller det kan være rester fra aftensmåltidet (det bør det være i ny og næ, for det er altså også nem aftensmad, og det kræver ikke meget mere arbejde at lave en ekstra bradepande). Uanset hvad er det en god idé at skifte lidt mellem forskelligt fyld og også få sneget lidt grønt med på pizzaen. 

Mellemøstlig pizza 
Hurtig restepizza
Ekspresspizza
Nemme pizzaer
Pizza Margherita

Salater

Det er ikke alle børn, der har lært at spise rugbrødsmadder, og det kan være en god idé at ty til salater i de tilfælde. Salater med pasta, kartofler, bønner eller linser giver ekstra fylde i maven. 

Pastasalat med kyllingekødboller
Bønnesalat med abrikoser
Brød- og æggesalat
Bønnesalat med kylling og aubergine
Kartoffelsalat med æg
Nudelsalat med rejer og mango
Pastasalat med rejer
Pastasalat med tomat og hamburgerryg

Pitabrød

Pitabrødet kan fyldes nærmest i det uendelige. Æg og rejer hører nok til det mere gængse fyld, og hvis ellers pitabrødet kan holdes køligt i skoletasken, er det også en ganske god kombination. Stegte kyllingestykker og masser af grønt smager også skønt. Og du kan også prøve at lave en af disse kødfri varianter: 

Pita med falafel
Pita med halloumi
Pita med peanutbutter og grønt
5 slags fyld til pita

Rester

Hvis vi bliver bedre til at spise op og dermed mindsker madspild, sparer vi også atmosfæren for udslip af en del CO2. Aftensmadsrester bør enten spises på en resteaften eller bruges som spændende fyld i madpakken.

Majspandekage med rester
Madpakkeruller
Samosa af rester

Læs mere om