Mini-rugbrød med kakao
BAGVæRK

Mini-rugbrød med kakao

Husker du de lækre mini-rugbrød fra 80'erne? Disse lækre små brød er fyldt med kerner og et strejf af kakao - perfekte til madpakken eller den lille sult. Opskriften er udviklet af Fuldkornspartnerskabet.
  • 5 Personer
  • 120 Minutes

Dette skal du bruge:

25 g gær

4 dl vand
75 g Brødblanding med frø og kerner fx solsikke eller -græskarkerner
1 tsk. salt
250 g rugmel
150 g hvedemel
2 spsk. kakao

Sådan gør du

  1. 1
    Opløs gæren i vandet.
  2. 2
    Tilsæt kerner, salt og mel, og rør dejen grundigt sammen.
  3. 3
    Gør hænderne våde, og form minirugbrød - brug gerne en form egnet hertil, men ellers kan muffinforme bruges.
  4. 4
    Lad dem hæve lunt og tildækket i ca. 60 minutter
  5. 5
    Pensl brødene med æg eller lidt vand og strøg evt. kerner over. Sæt dem nu i en forvarmet ovn på 220 grader. Bag brødene i ca. 30 minutter, eller til de lyder hule, når du banker på dem.