Pitabrød med chiliolie, halloumi og spidskålssalat  med mynte
AFTENSMAD

Pitabrød med chiliolie, halloumi og spidskålssalat med mynte

Her får du opskriften på chiliolien fra pizza- eller kebabmanden, som er lige til at krydre de dejlige pitabrød med kål og halloumi med. Frisk mynte fuldender smagen af Mellemøsten. 
  • 4 Personer

Chiliolie

3 tsk. chiliflager, tørrede
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stærk paprika
1 tsk. sukker
0.5 fed hvidløg kan udelades
4 spsk. olivenolie
2 tsk. hvidvinseddike
1 dåse tomatpure lille
lidt salt
1.5 dl. vand

Spidskålssalat

1 stk. spidskål
1 potte frisk mynte
2 spsk. olivenolie
1 stk. lime, saften eller af 0,5 citron
50 g saltede mandler grofthakkede
200 g grillost (halloumi) i 1 cm 
tykke skiver
- olie til stegning
4 stk. pitabrød

Sådan gør du

  1. 1
    Chiliolien: Bland chiliflager, spidskommen, paprika, sukker, hvidløg og kogende vand i en skål, og lad det trække et par minutter.
  2. 2
    Tilsæt eddike, tomatpure og olivenolie. Smag til med sukker, eddike og salt, og sæt olien på køl indtil servering.
  3. 3
    Kålsalat: Snit kålen i tynde strimler, hak mynten fint, og bland begge dele med mandlerne i en skål. Vend olie og limesaft i, smag til med salt og peber.
  4. 4
    Lun pitabrødene, og steg imens halloumiskiverne i olie på en pande ved høj varme, i ca. 2 min. på hver side.
  5. 5
    Smør pitabrødene med chiliolie, og fyld med kålsalat og stegt halloumi.