Pitabrød med chiliolie, halloumi og spidskålssalat med mynte
- 4 Personer
Chiliolie
3 tsk. | chiliflager, tørrede |
1 tsk. | stødt spidskommen |
1 tsk. | stærk paprika |
1 tsk. | sukker |
0.5 fed | hvidløg kan udelades |
4 spsk. | olivenolie |
2 tsk. | hvidvinseddike |
1 dåse | tomatpure lille |
lidt | salt |
1.5 dl. | vand |
Spidskålssalat
1 stk. | spidskål |
1 potte | frisk mynte |
2 spsk. | olivenolie |
1 stk. | lime, saften eller af 0,5 citron |
50 g | saltede mandler grofthakkede |
200 g | grillost (halloumi) i 1 cm tykke skiver |
- | olie til stegning |
4 stk. | pitabrød |
Sådan gør du
-
1Chiliolien: Bland chiliflager, spidskommen, paprika, sukker, hvidløg og kogende vand i en skål, og lad det trække et par minutter.
-
2Tilsæt eddike, tomatpure og olivenolie. Smag til med sukker, eddike og salt, og sæt olien på køl indtil servering.
-
3Kålsalat: Snit kålen i tynde strimler, hak mynten fint, og bland begge dele med mandlerne i en skål. Vend olie og limesaft i, smag til med salt og peber.
-
4Lun pitabrødene, og steg imens halloumiskiverne i olie på en pande ved høj varme, i ca. 2 min. på hver side.
-
5Smør pitabrødene med chiliolie, og fyld med kålsalat og stegt halloumi.