Pitaopskrifter: 5 idéer til pitafyld
”Cowboypita”
Flanksteg
Æg
Løg
Mayonnaise
HP-sovs
Krydr flanksteg med salt og peber, steg ved høj varme på begge sider og lad hvile.
Lav en ordentlig omgang bløde løg.
Bland mayo med HP-sauce, ca. fifty-fifty.
Smør pitabrødet med HP-mayo, fyld med tynde skiver flanksteg, masser af bløde løg og et spejlæg.
Stegt laks i dressing med fennikelsalat.
400 g laksefilet
3 spsk. tahin
3 spsk. yoghurt naturel
Citronsaft
1 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
Salt og peber
1 fennikel
Dild
Krydr laksen med salt og peber, steg den på en varm pande i olie, til den er tilberedt, men stadig saftig indeni, ca. 2-3 min. på hver side afhængig af tykkelse. Lad laksen trække og køle, mens resten tilberedes.
Lav en dressing af tahin, yoghurt og krydderier. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Skær fennikel i ultratynde skiver, gerne på mandolin. Vend den skårne fennikel med salt, citron og hakket dild.
Fjern evt. skind fra laksen og bland den i dressingen med en gaffel. Put ”lakseguf” og fennikelsalat i lune pitabrød og spis.
Indisk krydret pita med kylling med raita og tomat
Kyllignebryst
Garam masala
Salt og peber
Yoghurt
Mynte
Koriander
Tomat
Agurk
Grøn chili
Kylling:
Krydr kyllingebryst eller lår med garam masala og salt. Steg kyllingen. Lår skal have ca. 40 minutter ved 200 grader i ovn, bryst kan pandesteges 5-6 minutter på hver side.
Raita:
Bland yoghurt med mynte, koriander, hakket tomat og agurk samt grøn chili efter smag. Smag til med salt og peber.
Fyld pitabrød med tomatskiver, kylling og raita.
Pita med aubergine og hummus
Aubergine
Hummus
Pinjekerner
Rucola
Auberginen skæres i skiver, saltes let og trækker i en 20-30 minutter. Børst overskydende salt af og steg auberginen i olie på begge sider.
Smør pitabrødet med rigeligt hummus og fyld med stegt aubergine, ruccola og pinjekerner.




