Samosas af rester
AFTENSMAD

Samosas af rester

Vi går til kamp mod madspild og laver her en rest kylling i karry om til samosas. Desuden forvandler vi også en rest kogte kartofler til sprøde hapsere.
  • 2 Personer

Ingredienser

3 stk. kogte kartofler
1 stk. løg
- olivenolie
- salt
1 tsk. knust spidskommen
3 dl. kylling i karry
- lidt cayennepeber
- evt. karry
1 dl. ært
4 stk. ark filodej
100 g smeltet smør

Sådan gør du

  1. 1
    Skær kartoflerne i tern og rist kartofler og løg i olie på en varm pande. Krydr med salt og spidskommen.
  2. 2
    Kom din kylling i karry-rest på panden og smag til med cayenne og evt. mere karry.
  3. 3
    Kom til sidst ærter på og tag panden af varmen.
  4. 4
    Tænd ovnen på 200 grader.
  5. 5
    Tag et stykke filodej frem ad gangen. Pensl det med smeltet smør og læg 1½ spsk. fyld på dejen.
  6. 6
    Fold dejen om fyldet til en trekant.
  7. 7
    Læg dine samosas på en bageplade på bagepapir og pensl dem med lidt mere smør.
  8. 8
    Bag dem i den varme ovn i ca. 10 minutter. Vend dem evt. og giv dem et par minutter ekstra.
  9. 9
    Rør limesaft og honning sammen, skær æblet i både og vend æble og mynte med dressingen. Smag til med salt.
  10. 10
    Servér samosas med æble/myntesalat og evt. ris til.

Tip!

Hvis du har for mange samosas, kan de fryses, inden de bliver bagt.