Samosas af rester

Vi går til kamp mod madspild og laver her en rest kylling i karry om til samosas. Desuden forvandler vi også en rest kogte kartofler til sprøde hapsere.
Samosas af rester
  • 2 Personer

Ingredienser

3 stk kogte kartofler
1 stk. løg
- olivenolie
- salt
1 tsk. knust spidskommen
3 dl. kylling i karry
- lidt cayennepeber
- evt. karry
1 dl. ært
4 stk ark filodej
100 g smeltet smør

Sådan gør du

  1. 1.Skær kartoflerne i tern og rist kartofler og løg i olie på en varm pande. Krydr med salt og spidskommen.
  2. 2.Kom din kylling i karry-rest på panden og smag til med cayenne og evt. mere karry.
  3. 3.Kom til sidst ærter på og tag panden af varmen.
  4. 4.Tænd ovnen på 200 grader.
  5. 5.Tag et stykke filodej frem ad gangen. Pensl det med smeltet smør og læg 1½ spsk. fyld på dejen.
  6. 6.Fold dejen om fyldet til en trekant.
  7. 7.Læg dine samosas på en bageplade på bagepapir og pensl dem med lidt mere smør.
  8. 8.Bag dem i den varme ovn i ca. 10 minutter. Vend dem evt. og giv dem et par minutter ekstra.
  9. 9.Rør limesaft og honning sammen, skær æblet i både og vend æble og mynte med dressingen. Smag til med salt.
  10. 10.Servér samosas med æble/myntesalat og evt. ris til.

Tip!

Hvis du har for mange samosas, kan de fryses, inden de bliver bagt.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #lette retter og #restemad