Pitabrød med fetacreme, rødbede og falafel
AFTENSMAD

Pitabrød med fetacreme, rødbede og falafel

Pift de færdigkøbte pitabrød og falafler op med en hjemmelavet fetacreme og en smagfuld rødbedesalat. 
  • 4 Personer

Fetacreme

150 g feta, gerne blød og cremet eller salatost
5 spsk. creme fraiche 18%
1 fed hvidløg presset
lidt mælk
lidt peber


Fyld

4 rødbeder små, i papirtynde skiver
0.5 rødløg i tynde skiver (kan udelades)
1 tsk. olivenolie
1 fed hvidløg presset
1 håndfuld frisk timian
- citronsaft efter smag
- salt
- peber

12 falafler Fx fra Änglamark
4 pitabrød

Sådan gør du

  1. 1
    Bland fetaost, creme fraiche og presset hvidløg i en minihakker/blenderglas, og blend det til en ensartet, blød creme. Juster evt. konsistensen med lidt mælk. Smag til med friskkværnet peber.
  2. 2
    Skræl rødbederne, og skær dem i helt tynde skiver. Det er nemmest på et mandolinjern.
  3. 3
    Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.
  4. 4
    Vend rødbede og rødløg sammen med olie, presset hvidløg og friskhakket timian. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  5. 5
    Steg falaflerne efter anvisning på pakken.
  6. 6
    Lun pitabrødene, og smør dem med fetacreme. Fyld dem herefter med de marinerede rødbeder og falafler.