Pitabrød med fetacreme, rødbede og falafel
- 4 Personer
Fetacreme
150 g | feta, gerne blød og cremet eller salatost |
5 spsk. | creme fraiche 18% |
1 fed | hvidløg presset |
lidt | mælk |
lidt | peber |
Fyld
4 | rødbeder små, i papirtynde skiver |
0.5 | rødløg i tynde skiver (kan udelades) |
1 tsk. | olivenolie |
1 fed | hvidløg presset |
1 håndfuld | frisk timian |
- | citronsaft efter smag |
- | salt |
- | peber |
12 | falafler Fx fra Änglamark |
4 | pitabrød |
Sådan gør du
-
1Bland fetaost, creme fraiche og presset hvidløg i en minihakker/blenderglas, og blend det til en ensartet, blød creme. Juster evt. konsistensen med lidt mælk. Smag til med friskkværnet peber.
-
2Skræl rødbederne, og skær dem i helt tynde skiver. Det er nemmest på et mandolinjern.
-
3Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.
-
4Vend rødbede og rødløg sammen med olie, presset hvidløg og friskhakket timian. Smag til med citronsaft, salt og peber.
-
5Steg falaflerne efter anvisning på pakken.
-
6Lun pitabrødene, og smør dem med fetacreme. Fyld dem herefter med de marinerede rødbeder og falafler.