Eksprespizza
- 4 Personer
Ingredienser
250 g | Plantefars |
2 dl. | Mosede tomater (passata) |
4 spsk. | olivenolie |
2 fed | fed hvidløg |
lidt | Lidt peber og salt |
2 tsk. | tørret oregano |
2 tsk. | olivenolie |
250 g | blandede svampe |
250 g | frisk mozarella |
lidt | Friske urter |
Dej
325 g | hvedemel |
150 g | groft durummel |
3.5 tsk. | bagepulver |
1 tsk. | salt |
2 spsk. | olivenolie |
3 dl. | vand |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 250-300 grader. Bland de tørre ingredienser til dejen i en skål. Tilsæt olie og vand, og ælt dejen i 5-7 min., til den er ensartet og elastisk. Form den til 4 lige store kugler og lad dem hvile i 5 min.
-
2Smuldr plantefarsen i en skål, og rør den sammen med tomater, olie, hvidløg og krydderier.
-
3Skær svampene i skiver. Vend dem med olivenolie. Bræk mozzarellaen i mindre stykker.
-
4Rul dejen ud til 4 tynde pizzaer. Smør farsblandingen på, fordel mozzarellaen over og top med svampe og urter.
-
5Bag dem i 8-10 min., til de er gyldne. Server pizzaerne lige fra ovnen.