Eksprespizza
FROKOST

Eksprespizza

Hjemmelavet pizza på 20 minutter, fyldet er med plantefars, svampe, urter og mozzarella
  • 4 Personer

Ingredienser

250 g Plantefars
2 dl. Mosede tomater (passata)
4 spsk. olivenolie
2 fed fed hvidløg
lidt Lidt peber og salt
2 tsk. tørret oregano
2 tsk. olivenolie
250 g blandede svampe
250 g frisk mozarella
lidt Friske urter

Dej

325 g hvedemel
150 g groft durummel
3.5 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
3 dl. vand

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 250-300 grader. Bland de tørre ingredienser til dejen i en skål. Tilsæt olie og vand, og ælt dejen i 5-7 min., til den er ensartet og elastisk. Form den til 4 lige store kugler og lad dem hvile i 5 min.   
  2. 2
    Smuldr plantefarsen i en skål, og rør den sammen med tomater, olie, hvidløg og krydderier.   
  3. 3
    Skær svampene i skiver. Vend dem med olivenolie. Bræk mozzarellaen i mindre stykker.   
  4. 4
    Rul dejen ud til 4 tynde pizzaer. Smør farsblandingen på, fordel mozzarellaen over og top med svampe og urter.   
  5. 5
    Bag dem i 8-10 min.,  til de er gyldne. Server pizzaerne lige fra ovnen.