Vegansk mad: Sandwich med kikærtesalat
- 4 Personer
- 45 Minutes
Kikærtesalat (cirka 400 g):
240 g | kikærter (kogte) |
50 g | løg |
50 g | sojayoghurt |
50 g | vegansk mayonnaise |
3 spsk. | Citronsaft, friskpresset |
tsk. | havsalt |
2 tsk. | gærflager |
1 tsk. | økologisk hørfrøolie |
2 spsk. | hørfrø |
1 bundt | Frisk dild |
1 glas | kapers |
lidt | friskkværnet peber |
50 g | agurker |
Fyld og brød
- | salatblade |
stk. | rød peber |
- | avokado |
- | rødløg. |
- | sandwichbrød |
- | god mayonaise |
Sådan gør du
-
1Start med at blende kikærterne lidt i en foodprocessor på “pulse”-knappen (5-8 tryk virker for mig), så de får en “flaget” struktur. De skal hakkes i stykker uden at blive til puré, og der må gerne være enkelte halve kikærter tilbage. Kom så de flagede kikærter i en skål. Blend løget i foodprocessoren, så det er helt finthakket (du kan også rive det), og kom det sammen med alle de øvrige ingredienser ned i skålen til kikærterne. Rør godt rundt, smag til, og lad gerne salaten hvile lidt på køl, før du serverer den.
-
2Skær dit valgte sandwichbrød ud, smør lidt mayo på top og bund, og læg blade af frisk salat på bunden. Læg skiver af frisk peberfrugt på salatbladene, og kom en god portion kikærtesalat på. Læg skiver af avokado og rødløg ovenpå, og luk sandwichen.
-
3Hvis salaten har stået i køleskabet natten over, kan det være en god idé at smage den til med salt, citron og evt. sojayoghurt igen, da der godt kan forsvinde lidt væske.