Vegansk mad: Sandwich med kikærtesalat
FROKOST

Vegansk mad: Sandwich med kikærtesalat

Her har jeg lavet en kikærtesalat, der minder lidt om tunsalat, og som indeholder en masse af de 
der sunde fedtsyrer. Det er en o-megagod og sund måde at få sit skud omega-3. Og så smager 
den bare dejligt. Opskriften stammer fra kogebogen "Veganske Livretter" skrevet af Thomas Erex. 
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Kikærtesalat 
(cirka 400 g):

240 g kikærter (kogte)
50 g løg
50 g sojayoghurt
50 g vegansk mayonaise
3 spsk. Citronsaft, friskpresset
tsk. havsalt
2 tsk. gærflager
1 tsk. økologisk hørfrøolie
2 spsk. hørfrø
1 bundt Frisk dild
1 glas kapers
lidt friskkværnet peber
50 g agurker

Fyld og brød

- salatblade
stk. rød peber
- avokado
- rødløg.
- sandwichbrød
- god mayonaise

Sådan gør du

  1. 1
    Start med at blende kikærterne lidt i en foodprocessor på “pulse”-knappen (5-8 tryk virker for mig), så de får en “flaget” struktur. De skal hakkes i stykker uden at blive til puré, og der må gerne være enkelte halve kikærter tilbage. Kom så de flagede kikærter i en skål. Blend løget i foodprocessoren, så det er helt finthakket (du kan også rive det), og kom det sammen med alle de øvrige ingredienser ned i skålen til kikærterne. Rør godt rundt, smag til, og lad gerne salaten hvile lidt på køl, før du serverer den.
  2. 2
    Skær dit valgte sandwichbrød ud, smør lidt mayo på top og bund, og læg blade af frisk salat på bunden. Læg skiver af frisk peberfrugt på salatbladene, og kom en god portion kikærtesalat på. Læg skiver af avokado og rødløg ovenpå, og luk sandwichen.  
  3. 3
    Hvis salaten har stået i køleskabet natten over, kan det være en god idé at smage den til med salt, citron og evt. sojayoghurt igen, da der godt kan forsvinde lidt væske.