Kold nudelsalat med rejer, kål og mango
- 4 Personer
Ingredienser
200 g | nudler tørrede |
4 spsk. | solsikkeolie |
1 spsk. | crunchy peanutbutter |
1 tsk. | ristet sesamolie kan udelades |
2 stk | lime (saften) |
0.5 stk. | fed hvidløg revet |
0.5 stk. | rød chilli frisk, i tynde skiver |
- | sukker, efter smag lidt |
- | salt og sort peber lidt |
300 g | kogt vannameireje |
5 stk | grønkål stængler, lilla, evt. spidskål |
1 stk. | moden mango stor, skrællet og i tern |
- | frisk koriander lidt |
- | sesamfrø lidt |
Sådan gør du
-
1Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Hæld dem herefter i en sigte og lad dem dryppe af. Brus dem over med koldt, rindende vand – så køler de hurtigere ned.
-
2Lav dressingen ved at piske olie, peanutbutter, limesaft, hvidløg og chili sammen. Smag til med sukker, salt og peber. Tilsæt evt. en 1 spsk. lunkent vand, hvis dressingen er meget tyk.
-
3Vend nudlerne i dressingen. Snit grønkålen fint og vend den i, sam-men med mango. Lad salaten trække på køl indtil servering.
-
4Vend rejer, koriander og sesamfrø i lige inden servering.