Kold nudelsalat med rejer, kål og mango
AFTENSMAD

Kold nudelsalat med rejer, kål og mango

Denne knasende salat er god i madpakken, så lav rigeligt af den.
  • 4 Personer

Ingredienser

200 g nudler tørrede
4 spsk. solsikkeolie
1 spsk. crunchy peanutbutter
1 tsk. ristet sesamolie kan udelades
2 stk. lime (saften)
0.5 stk. fed hvidløg revet
0.5 stk. rød chilli frisk, i tynde skiver
- sukker, efter smag lidt
- salt og sort peber lidt
300 g kogt vannameireje
5 stk. grønkål stængler, lilla, evt. spidskål
1 stk. moden mango stor, skrællet og i tern
- frisk koriander lidt
- sesamfrø lidt

Sådan gør du

  1. 1
    Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Hæld dem herefter i en sigte og lad dem dryppe af. Brus dem over med koldt, rindende vand – så køler de hurtigere ned.
  2. 2
    Lav dressingen ved at piske olie, peanutbutter, limesaft, hvidløg og chili sammen. Smag til med sukker, salt og peber. Tilsæt evt. en 1 spsk. lunkent vand, hvis dressingen er meget tyk. 
  3. 3
    Vend nudlerne i dressingen. Snit grønkålen fint og vend den i, sam-men med mango. Lad salaten trække på køl indtil servering. 
  4. 4
    Vend rejer, koriander og sesamfrø i lige inden servering.