5 rengøringsråd: Sådan gør du rent uden kemikalier

Kradse, antibakterielle rengøringsmidler er ikke nødvendige i vores private hjem. De forurener i naturen og er ikke gode for vores helbred. Rengøringsekspert Fru Grøn kommer med 5 gode råd til, hvordan man undgår de stærke kemikalier i sin rengøring:

Man har grundlæggende kun brug for simple rengøringsmidler: Håndopvaskemiddel, afkalkningsmiddel, brun sæbe og et miljømørket toiletrengøringsmiddel.

1. Hold rent frem for at gøre rent

Hvis du gør rent ofte, får du ikke genstridigt snavs og kan dermed klare det meste rengøring med vand og en mikofiberklud. 

2. Fjern smuds manuelt

Brug en gammel tandbørste, en mikrofiberklud, en skuresvamp og knofedt, så behøver du ikke bruge kemikalier. 

3. Målret rengøringsmidlet til opgaven

Lad være med at bruge et universalrengøringsmiddel, hvis det kun er én slags smuds, der skal fjernes. Er det kalk, du skal fjerne, så kræver det syre, og så er det unødvendigt at bruge et produkt, der desuden kan blege, virke fedtopløsende og desinficere.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

4. Brug simple rengøringsmidler

Man har grundlæggende kun brug for simple rengøringsmidler: Håndopvaskemiddel, afkalkningsmiddel, brun sæbe og et toiletrengøringsmiddel. Vælg altid miljømærkede rengøringsmidler. Brug ikke antibakterielle eller desinficerende midler med alkohol eller klor. Man skal ikke desinficere sit private liv – med mindre man er syg.

5. Rengøring skal være sjovt

Rengøring er en fast del af vores liv, så man kan ligeså godt hygge sig med det. Vær derfor fælles om rengøringen i familien, det er også en god anledning til at tale om ressourcer, miljøpåvirkning og kemikalier med sine børn.

 

Kilde: Anne Grete Rasmussen, rengøringsekspert hos Bolius, pens. lektor, 

FruGrøn.dk

Læs mere om