Kartoffelsalat med æg og dukkah
- 4 Personer
Dressing
3 spsk. | olivenolie |
1 spsk. | hvidvinseddike |
1 spsk. | mayonnaise eller cremefraiche |
2 tsk. | dijon sennep |
0.5 stk. | skalotteløg i tynde skiver |
lidt | salt og lidt peber |
Dukkah
2 spsk. | sesamfrø |
0.5 dl. | pistacienødder eller mandler |
1 tsk. | Nigellafrø |
0.75 tsk. | hel spidskommen |
0.5 tsk. | fennikelfrø |
1 lidt | nip chiliflager |
1 tsk. | flagesalt |
Salat
8 stk | æg str. M/L |
800 g | små kartofler kogte |
200 g | friske ærter eller optøede |
100 g | grillede artiskokker (kan udelades) |
100 g | små blandede salater eller urter |
Sådan gør du
-
1Dressing: Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.
-
2Dukkah: Rist alle ingredienserne, på nær salt, på en tør pande over middel/høj varme, til de er let gyldne og begynder at dufte.
-
3Lad det køle 5 min. Kom herefter krydderblandingen i en morter sammen med salt og kværn det til et mellemgroft drys.
-
4Bring en gryde vand i kog, kom æggene i og lad dem koge 5-6 min. Kom dem direkte i iskoldt vand. Pil æggene, så snart de er kølet af.
-
5Halver kartoflerne og vend dem i dressingen sammen med ærter, artiskok og salat/urter. Halver forsigtigt æggene og fordel dem over salaten. Drys til sidst med 2-3 skefulde dukkah og server