Kartoffelsalat med æg og dukkah

Den arabiske krydderiblanding, dukkah, er let at lave og giver rigtig meget smag til kartoffelsalaten med de smilende æg.
Kartoffelsalat med æg og dukkah
  • 4 Personer

Dressing

3 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. mayonnaise
2 tsk. dijon sennep
0.5 stk. 
skalotteløg
lidt salt og lidt peber

Dukkah

2 spsk. sesamfrø
0.5 dl. pistacienødder
1 tsk. Nigellafrø
0.75 tsk. hel spidskommen
0.5 tsk. fennikelfrø
1 lidt nip chiliflager
1 tsk. flagesalt

Tilbehør

8 stk æg
800 g små kartofler
200 g friske ærter
100 g grillede artiskokker
100 g små blandede salater

Sådan gør du

  1. 1.Dressing: Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.  
  2. 2.Dukkah: Rist alle ingredienserne, på nær salt, på en tør pande over middel/høj varme, til de er let gyldne og begynder at dufte.  
  3. 3.Lad det køle 5 min. Kom herefter krydderblandingen i en morter sammen med salt og kværn det til et mellemgroft drys.  
  4. 4.Bring en gryde vand i kog, kom æggene i og lad dem koge 5-6 min. Kom dem direkte i iskoldt vand. Pil æggene, så snart de er kølet af.  
  5. 5.Halver kartoflerne og vend dem i dressingen sammen med ærter, artiskok og salat/urter. Halver forsigtigt æggene og fordel dem over salaten. Drys til sidst med 2-3 skefulde dukkah og server
Se, hvad vi ellers skriver om: #frokost og #passer til sæsonen