Kartoffelsalat med æg og dukkah
FROKOST

Kartoffelsalat med æg og dukkah

Den arabiske krydderiblanding, dukkah, er let at lave og giver rigtig meget smag til kartoffelsalaten med de smilende æg.
  • 4 Personer

Dressing

3 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. mayonnaise eller cremefraiche
2 tsk. dijon sennep
0.5 stk. 
skalotteløg i tynde skiver
lidt salt og lidt peber

Dukkah

2 spsk. sesamfrø
0.5 dl. pistacienødder eller mandler
1 tsk. Nigellafrø
0.75 tsk. hel spidskommen
0.5 tsk. fennikelfrø
1 lidt nip chiliflager
1 tsk. flagesalt

Salat

8 stk. æg str. M/L
800 g små kartofler kogte
200 g friske ærter eller optøede
100 g grillede artiskokker (kan udelades)
100 g små blandede salater eller urter

Sådan gør du

  1. 1
    Dressing: Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.  
  2. 2
    Dukkah: Rist alle ingredienserne, på nær salt, på en tør pande over middel/høj varme, til de er let gyldne og begynder at dufte.  
  3. 3
    Lad det køle 5 min. Kom herefter krydderblandingen i en morter sammen med salt og kværn det til et mellemgroft drys.  
  4. 4
    Bring en gryde vand i kog, kom æggene i og lad dem koge 5-6 min. Kom dem direkte i iskoldt vand. Pil æggene, så snart de er kølet af.  
  5. 5
    Halver kartoflerne og vend dem i dressingen sammen med ærter, artiskok og salat/urter. Halver forsigtigt æggene og fordel dem over salaten. Drys til sidst med 2-3 skefulde dukkah og server