Mættende bønnesalat med kylling og aubergine
En dejligt mættende måltidssalat med både kylling, stegte auberginer og store, kogte bønner. Salaten er også god til madpakken, så lav gerne en stor portion.

- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | aubergine i 0,5 cm tykke skiver |
lidt | salt |
400 g | kogte limabønner fra dåse eller brik, afdryppede |
400 g | kylling stegt |
0.5 stk. | spidskål lilla, evt. lilla grønkål |
1 stk. | granatæble, kernerne |
lidt | citronsaft efter smag |
1 dl. | yoghurt naturel |
- | frisk mynte til drys |
Marinade
0.75 dl. | olivenolie |
1 spsk. | hvidvinseddike |
1 fed | hvidløg presset |
0.5 tsk. | stødt spidskommen |
0.5 tsk. | stødt koriander |
0.25 tsk. | stødt cayennepeber eller paprika |
lidt | salt og sort peber |
Sådan gør du
- 1.Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål. Drys aubergineskiverne med et godt drys salt, og lad dem trække i mindst 15 min.
- 2.Skyl saltet af under koldt vand, og dup skiverne tørre med køkkenrulle. Pensl skiverne med marinade på begge sider, og steg/grill dem på en grillpande eller en almindelig pande over middelvarme, til de er gyldne og møre, ca. 3-4 min. på hver side. Pensl evt. med mere marinade under stegningen.
- 3.Kom bønner og kylling i en salatskål og vend marinaden i. Lad det trække 10-15 min.
- 4.Tilsæt kål, aubergineskiver og granatæblekerner. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- 5.Dryp yoghurt over, drys med frisk mynte og server!