Mættende bønnesalat med kylling og aubergine
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | aubergine i 0,5 cm tykke skiver |
lidt | salt |
400 g | kogte limabønner fra dåse eller brik, afdryppede |
400 g | kylling stegt |
0.5 stk. | spidskål lilla, evt. lilla grønkål |
1 stk. | granatæble, kernerne |
lidt | citronsaft efter smag |
1 dl. | yoghurt naturel |
- | frisk mynte til drys |
Marinade
0.75 dl. | olivenolie |
1 spsk. | hvidvinseddike |
1 fed | hvidløg presset |
0.5 tsk. | stødt spidskommen |
0.5 tsk. | stødt koriander |
0.25 tsk. | stødt cayennepeber eller paprika |
lidt | salt og sort peber |
Sådan gør du
-
1Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål. Drys aubergineskiverne med et godt drys salt, og lad dem trække i mindst 15 min.
-
2Skyl saltet af under koldt vand, og dup skiverne tørre med køkkenrulle. Pensl skiverne med marinade på begge sider, og steg/grill dem på en grillpande eller en almindelig pande over middelvarme, til de er gyldne og møre, ca. 3-4 min. på hver side. Pensl evt. med mere marinade under stegningen.
-
3Kom bønner og kylling i en salatskål og vend marinaden i. Lad det trække 10-15 min.
-
4Tilsæt kål, aubergineskiver og granatæblekerner. Smag til med citronsaft, salt og peber.
-
5Dryp yoghurt over, drys med frisk mynte og server!