Mættende bønnesalat med kylling og aubergine
SALATER

Mættende bønnesalat med kylling og aubergine

En dejligt mættende måltidssalat med både kylling, stegte auberginer og store, kogte bønner. Salaten er også god til madpakken, så lav gerne en stor portion.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. aubergine i 0,5 cm tykke skiver
lidt salt
400 g kogte limabønner fra dåse eller brik, afdryppede
400 g kylling stegt
0.5 stk. spidskål lilla, evt. lilla grønkål
1 stk. granatæble, kernerne
lidt citronsaft efter smag
1 dl. yoghurt naturel
- frisk mynte til drys

Marinade

0.75 dl. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 fed hvidløg presset
0.5 tsk. stødt spidskommen
0.5 tsk. stødt koriander
0.25 tsk. stødt cayennepeber eller paprika
lidt salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1
    Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål. Drys aubergineskiverne med et godt drys salt, og lad dem trække i mindst 15 min.   
  2. 2
    Skyl saltet af under koldt vand, og dup skiverne tørre med køkkenrulle. Pensl skiverne med marinade på begge sider, og steg/grill dem på en grillpande eller en almindelig pande over middelvarme, til de er gyldne og møre, ca. 3-4 min. på hver side. Pensl evt. med mere marinade under stegningen.  
  3. 3
    Kom bønner og kylling i en salatskål og vend marinaden i. Lad det trække 10-15 min.   
  4. 4
    Tilsæt kål, aubergineskiver og granatæblekerner. Smag til med citronsaft, salt og peber.  
  5. 5
    Dryp yoghurt over, drys med frisk mynte og server!