Bønnesalat med citrondressing og abrikoser
En fyldig og smuk bønnesalat, som mætter godt. Du kan spise den som hovedret eller bruge den som tilbehør til et stykke kød. Og lav rigeligt, for den smager også dejligt dagen derpå.

- 4 Personer
Ingredienser
250 g | bønner blandede, fra dåse eller brik, afdryppede |
150 g | grønne bønner |
50 g | tørrede abrikoser i strimler |
2 stk | forårsløg hakkede |
75 g | gedeost eller feta |
- | Frisk purløg til drys |
Dressing
4 spsk. | olivenolie |
0.75 stk. | citron, revet skal + saft |
0.5 spsk. | dijonsennep |
lidt | flydende honning (et par dråber) |
lidt | salt og sort peber |
Sådan gør du
- 1.Vask og nip de grønne bønner. Blancher dem ved at sænke dem i kogende vand et par minutter for derefter at overhælde dem med iskoldt vand.
- 2.Ryst alle ingredienserne til dressingen sammen i et syltetøjsglas (eller pisk dem sammen i en lille skål). Smag evt. til med salt, peber, citronsaft og honning.
- 3.Hæld dressing i bunden af en salatskål. Vend herefter alle bønnerne, abrikoser og forårsløg i. Lad det trække i mindst 15 min., gerne længere (bønnesalater har generelt godt af at trække med dressingen lidt, så smagen trænger ind i bønnerne).
- 4.Smuldr osten over salaten, og vend forsigtigt rundt. Top til sidst med hakket purløg og server!