Baconopskrifter: 60 opskrifter med bacon
Vi elsker bacon. Derfor har vi samlet 60 populære opskrifter med bacon. Du kan bl.a. finde opskriften på en lækker rugbrøds-clubsandwich, sommeræggekage med grønt og bacon, baconstegt laks med linse og spidskålsalat med bacon.
Krebinetter med bacon og svampe
Mørbrad i fad
Kyllingebrystfilet med bønnesalat, bacon og bagte løg
Omelet med bacon og bagte tomater
BLT – sandwich med bacon, salat og tomat
Rodfrugtsalat med sprøde bacontern
Grillmedister med peberfrugt, mozzarella og bacon
Jordskok-kartoffelsuppe med bacon og peberfrugt
Æggekage med bacon, tomater og purløg
Der er ikke noget nemmere end æggekage - og så smager det bare rigtig godt! Denne opskrift på æggekage er helt klassisk. Den serveres med tomater, sprødt bacon, purløg og rugbrød. En oplagt opskrift på æggekage til den travle hverdag, eller når det bare gerne må være nemt - og lækkert.
Se opskriften
Kylling-bacon sandwich
Grov kartoffelmos med bacon, æblestykker med timian og grønkålsdrys
Her en velkendt og lækker ret.
Opskriften har en udførlig vejledning, så også børn kan gå i køkkenet. Opskriften er fra ’Mad eller hvad?’ 2009.
Se opskriften
Mørbradgryde med paprika, bacon og champignoner
Bacon-øl kål
Morgensandwich med røræg og bacon
Torsk med sennepssauce og rødbeder
Salat af rødder, sprøde baconkiks og skyrdip. Hertil let ristet torsk
Husk at spise fisk flere gange om ugen. Varier mellem fed og mager fisk. Torsk er en mager fisk.
Se opskriften
Artiskokker med estragon- og baconsmør
Møre artiskokker på traditionel vis. Vi får hver sin artiskok, brækker blade af og dypper i smør med bacon. Mmh...!
Se opskriften
Hjemmelavet tærte med champignon, bacon, spinat og ost.
Spejlæg med baked beans, bacon og pølse
Amerikanske pandekager med fersken, bacon og ahornsirup
Amerikanske pandekager er tykke og søde med topping af ahornsirup. Passer perfekt til morgenmad eller brunch. Bacon giver lidt salt smag til den søde morgenmad.
Se opskriften
Selleritærte med bacon og rødløg
Krydret bøf og bønnesalat med bacon
Osso Buco a la milanesa
Friséesalat med bacon, croutoner og æggeblommer
Friséesalat er let bitter og god til den fede og salte bacon og æggeblommerne.
Se opskriften
Sandwich med hytteost, avocado og bacon
Svampesalat med bacon og chili
Salat med pocheret æg, bacon og brunet smør
Pasta med ærter og kammuslinger i baconsvøb
Bacon gør alting lidt lækrere. Her i selskab med friske kammuslinger og pasta i cremet sauce.
Se opskriften
Klassiske svenske kanelbullar med bacon/citron-glasur
Kanelbullar er nærmest nationalkage i Sverige. I denne version prøver vi den traditionelle opskrift med en helt ny glasur med bacon og citron.
Se opskriften
Baconstegt laks med linser og blodgrape
Wok med kål, rødder og kylling
Gå wok-amok med en klimavenlig ret med en udførlig vejledning, så også børn kan gå i køkkenet. Opskriften er fra ’Mad eller hvad?’ 2009.
Se opskriften
Torsk med sennepssauce
Spidskålsalat med bacon
Denne opskrift er inspireret af den amerikanske Coleslaw. Nyd den som tilbehør eller alene.
Se opskriften
Pasta med bacon, citron og friske ærter
Club sandwich med kylling, bacon og karry
Bruscetta med hvide bønner, bacon og spinat
Pizza med tomat, bacon, portobello og spinat
Frisk coleslaw med karry
Her er en coleslaw-inspireret salat. Nok en af de mest populære salater hos hankønnet. Passer til svinekød, fjerkræ, laks. Bagte kartofler er også gode til.
Se opskriften
Avocado og kikærtesalat
Braiseret Nakkekam i æblemost og bacon- stegte persillerødder og suttet bolsje for voksne
Cremet korn med urter og bacon
Vælg korn efter smag. Retten fungerer ganske godt alene som et hovedmåltid, men du kan også servere den som salat til et godt stykke kød.
Se opskriften
Skorzonerrødder bagt i bacon og rosmarin
Skorzonerroden er en overset spise, som smager lidt ligesom asparges. Vi pakker dem ind i bacon og rosmarin og giver dem en tur i ovnen, så smager de skønt som tilbehør til aftensmaden.
Se opskriften
Sprød kyllingesalat med skorzonerrødder
Skorzonerrødderne har en lidt nødde- og aspargesagtig smag. De kan være svære at opdrive i almindelige supermarkeder, men har du en have, er den aflange rodfrugt nem at dyrke selv.
Se opskriften
Tatar med salat og bacon
Tatar er en frokostklassiker, som aldrig går af mode. Du kan røre æggeblomme med kødet eller hælde den over ved servering.
Se opskriften
Sosaties – grillspyd
Luksusspyd, vi bruger oksemørbrad. Spyddene er laurbærgrene, som vi har skyllet. Andre spyd kan også bruges. Server med salat og bagte kartofler med en skefuld creme fraiche rørt med hvidløg.
Se opskriften
Kartoffelsalat med spidskål og bacon
Brug sæsonens spæde, nye kartofler, så smager kartoffelsalaten af ren luksus.
Se opskriften
Svesker i sprød skinke
Sandwich med ost, spegepølse, chili, bacon og rødløg
Helstegt kylling med bacon, fennikel og sorte oliven
Kartoffelmos med kødsovs
I opskriften skal bruges hakket oksekød med grøntsager. Det kan købes i SuperBrugsen og Kvickly. Det hakkede oksekød er tilsat 20% grøntsager (gulerødder, squash og broccoli). Idéen om at tilsætte grøntsager til hakket kød vandt FDB’s Grønne Idépris 2011.
Se opskriften
Snacks til baconelskere
3 snacks, der smager ekstra godt til sommerens kolde øl. Prøv enten popcorn krydret med bacon, sukkerbrunet bacon med chili eller Devils horseback med ananas.
Se opskriften
Elviskage med bacontopping
Fyldig, lækker chokoladekage med virkeligt syndig topping af jordnøddesmør og bacon!
Se opskriften
Kødtærte med svampe og spæde salater
Kalvepaté med kylling og valnødder
Brunkål med bacon
Svinekam med salat af sommerrødbeder og bønnekompot
Farsbrød med tortellinisalat
Farsbrød med ingefær og soja giver gammeldags forloren hare kamp til stregen. Smager også dejligt koldt dagen efter.
Se opskriften
Forloren hare med bacon
Er du også vild med en retro forloren hare? Det er vi, og her serverer vi opskriften på en smagfuld forloren hare med bacon og brun sovs. Farsretter indtog 50'ernes køkken. Det var billig mad, og tilberedningsmulighederne var mange. Forloren betyder falsk og indikerede, at det ikke var en haresteg, der blev sat på bordet.
Servér den forlorne hare med en syrlig æblesalat, som du også får opskriften på her.
Se opskriften
Coq au riesling med råkost-topping
Bornholmerhane i hvidvin. Vi serverer vores coq au riesling med couscous. Couscous bliver bedst, hvis du damper den.
Se opskriften
Spaghetti carbonara



























































