Flødebagte rodfrugter og kylling

Mættende ret, der varmer helt ned i tæerne på en kold vinterdag. Servér med en sprød salat og et godt stykke groft brød.  
Flødebagte rodfrugter og kylling
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk kyllingebryster
8 skiver bacon
0.5 l. piskefløde Evt. madlavningsfløde
4 kviste timian
2 tsk. dijon sennep
1 fed hvidløg
lidt salt og lidt peber
400 g tynde skiver jordskokker
400 g pastinak eller persillerod Skæres i meget tynde skiver
2 stk porrer
50 g vesterhavsost

Tilbehør

- sprød salat, f.eks. iceberg eller romaine
- brød

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 180/ 165C varmluft. 
  2. 2.Skær hvert kyllingebryst i 3-4 stykker, drys med salt og peber. Halver baconskiver og rul et lille stykke om hvert stykke kylling. Sæt på køl. 
  3. 3.Rør fløden sammen med timian, sennep, hvidløg, salt og peber. 
  4. 4.Vend rodfrugterne og porrerne sammen med flødeblandingen i en skål. 
  5. 5.Hæld grøntsagsblandingen i et smurt ovnfast fad, tryk overfladen let flad og drys med revet ost. Bag blandingen i ca. 35 min., til grøntsagerne er næsten møre. 
  6. 6.Fordel kyllingestykkerne over blandingen, og bag retten yderligere 15-20 min., til kyllingen er gennemstegt. 
  7. 7.Server retten varm. 
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret, #passer til sæsonen, #rødder og knolde, #hverdag og #hjemmelavet