Flødebagte rodfrugter og kylling
- 4 Personer
Ingredienser
4 stk. | kyllingebryster |
8 skiver | bacon |
0.5 l. | piskefløde Evt. madlavningsfløde |
4 kviste | timian |
2 tsk. | dijon sennep |
1 fed | hvidløg |
lidt | salt og lidt peber |
400 g | tynde skiver jordskokker |
400 g | pastinak eller persillerod Skæres i meget tynde skiver |
2 stk. | porrer |
50 g | vesterhavsost |
Tilbehør
- | sprød salat, f.eks. iceberg eller romaine |
- | brød |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 180/ 165C varmluft.
-
2Skær hvert kyllingebryst i 3-4 stykker, drys med salt og peber. Halver baconskiver og rul et lille stykke om hvert stykke kylling. Sæt på køl.
-
3Rør fløden sammen med timian, sennep, hvidløg, salt og peber.
-
4Vend rodfrugterne og porrerne sammen med flødeblandingen i en skål.
-
5Hæld grøntsagsblandingen i et smurt ovnfast fad, tryk overfladen let flad og drys med revet ost. Bag blandingen i ca. 35 min., til grøntsagerne er næsten møre.
-
6Fordel kyllingestykkerne over blandingen, og bag retten yderligere 15-20 min., til kyllingen er gennemstegt.
-
7Server retten varm.