Friséesalat med bacon, croutoner og æggeblommer
FROKOST

Friséesalat med bacon, croutoner og æggeblommer

Friséesalat er let bitter og god til den fede og salte bacon og æggeblommerne.
  • 4 Personer

Ingredienser

200 g tykke skiver bacon
6 stk. æg
4 skiver lyst brød
4 håndfulde friséesalat
1 stk. courgette
2 spsk. olivenolie
1 spsk. sennep
- salt og sukker
- timian

Sådan gør du

  1. 1
    Skær bacon i mindre stykker og steg dem i olie på panden.
  2. 2
    Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir.
  3. 3
    Kog æggene i syv minutter.
  4. 4
    Pil æggene. Kun blommen skal bruges, hviden kan hakkes, vendes med lidt mayonnaise og karry og fyldes i en sandwich.
  5. 5
    Skær brødet i tern og rist det i ovnen eller på en tør pande.
  6. 6
    Kom salat på fire tallerkener.
  7. 7
    Skær courgetten i tynde bånd med en urteskræller og kom dem på tallerkenerne.
  8. 8
    Bland olie med sennep og smag den til med salt og sukker. Dryp den over courgetterne.
  9. 9
    Fordel æg, croutoner og æg herpå og server med et drys timian.