Fennikel og ærtesalat med baconscones

Lune scones på en halv time. De er i modsætning til mange andre scones også lækre dagen efter både lunede og i madpakken.
Fennikel og ærtesalat med baconscones
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Scones

275 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
125 g smør
1 dl. græsk yoghurt
1 stk. æg
100 g tomat
1 spsk. friskhakket timian
7 skiver bacon
14 stk cocktailpinde
- Lidt salt og peber

Salat

300 g friskpillede grønne ærter
1 stk. fennikel
1 stk. rødløg (lille)
1 stk. hovedsalat
4 spsk. mascarponeost
2 spsk. mayonnaise
1 stk. lime

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 200 grader.
  2. 2.Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål.
  3. 3.Skær smørret i tern, og vend det i. Smuldr det hurtig med fingrene til en dej. Der må gerne være små smørklumper i. Kom yoghurt, æg og hakkede tomater og timian i en skål, og rør det sammen. Vend det hurtig med de tørre ingredienser.
  4. 4.Form massen til 14 boller, og læg bollerne på bagepapir. Vikl en halv skive bacon omkring hver bolle, og luk med cocktailpind. Bag scones gyldne i cirka 20-25 minutter.
  5. 5.Kog ærterne møre i letsaltet vand i 1 minut. Skyl dem i koldt vand og afdryp dem. Snit fennikel superfint. Hak rødløg.
  6. 6.Rør mascarpone med mayonnaise og limesaft. Smag til med salt og peber. Vend dressingen med fennikel og ærter, salatblade og rødløg.
  7. 7.Server scones til.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #passer til sæsonen og #salater