Fennikel og ærtesalat med baconscones
Lune scones på en halv time. De er i modsætning til mange andre scones også lækre dagen efter både lunede og i madpakken.

- 4 Personer
- 45 Minutes
Scones
275 g | hvedemel |
2 tsk. | bagepulver |
1 knsp. | salt |
125 g | smør |
1 dl. | græsk yoghurt |
1 stk. | æg |
100 g | tomat |
1 spsk. | friskhakket timian |
7 skiver | bacon |
14 stk | cocktailpinde |
- | Lidt salt og peber |
Salat
300 g | friskpillede grønne ærter |
1 stk. | fennikel |
1 stk. | rødløg (lille) |
1 stk. | hovedsalat |
4 spsk. | mascarponeost |
2 spsk. | mayonnaise |
1 stk. | lime |
Sådan gør du
- 1.Sæt ovnen på 200 grader.
- 2.Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål.
- 3.Skær smørret i tern, og vend det i. Smuldr det hurtig med fingrene til en dej. Der må gerne være små smørklumper i. Kom yoghurt, æg og hakkede tomater og timian i en skål, og rør det sammen. Vend det hurtig med de tørre ingredienser.
- 4.Form massen til 14 boller, og læg bollerne på bagepapir. Vikl en halv skive bacon omkring hver bolle, og luk med cocktailpind. Bag scones gyldne i cirka 20-25 minutter.
- 5.Kog ærterne møre i letsaltet vand i 1 minut. Skyl dem i koldt vand og afdryp dem. Snit fennikel superfint. Hak rødløg.
- 6.Rør mascarpone med mayonnaise og limesaft. Smag til med salt og peber. Vend dressingen med fennikel og ærter, salatblade og rødløg.
- 7.Server scones til.