Fennikel og ærtesalat med baconscones
AFTENSMAD

Fennikel og ærtesalat med baconscones

Lune scones på en halv time. De er i modsætning til mange andre scones også lækre dagen efter både lunede og i madpakken.
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Scones

275 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
125 g smør
1 dl. græsk yoghurt
1 stk. æg
100 g tomat
1 spsk. friskhakket timian
7 skiver bacon
14 stk. cocktailpinde
- Lidt salt og peber

Salat

300 g friskpillede grønne ærter
1 stk. fennikel
1 stk. rødløg (lille)
1 stk. hovedsalat
4 spsk. mascarponeost
2 spsk. mayonnaise
1 stk. lime

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 grader.
  2. 2
    Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål.
  3. 3
    Skær smørret i tern, og vend det i. Smuldr det hurtig med fingrene til en dej. Der må gerne være små smørklumper i. Kom yoghurt, æg og hakkede tomater og timian i en skål, og rør det sammen. Vend det hurtig med de tørre ingredienser.
  4. 4
    Form massen til 14 boller, og læg bollerne på bagepapir. Vikl en halv skive bacon omkring hver bolle, og luk med cocktailpind. Bag scones gyldne i cirka 20-25 minutter.
  5. 5
    Kog ærterne møre i letsaltet vand i 1 minut. Skyl dem i koldt vand og afdryp dem. Snit fennikel superfint. Hak rødløg.
  6. 6
    Rør mascarpone med mayonnaise og limesaft. Smag til med salt og peber. Vend dressingen med fennikel og ærter, salatblade og rødløg.
  7. 7
    Server scones til.