Coq au riesling med råkost-topping
Bornholmerhane i hvidvin. Vi serverer vores coq au riesling med couscous. Couscous bliver bedst, hvis du damper den.

- 4 Personer
Ingredienser
100 g | bacon |
- | olie |
1 stk. | bornholmerhane |
4 stk | løg |
stk. | knoldselleri |
3 stk | persillerødder |
2 spsk. | hvedemel |
1 flaske | hvidvin Riesling |
- | nogle stilke timian |
- | salt og peber |
3 dl. | couscous |
6 stk | grønkålsblade |
2 stk | gulerødder |
1 stk. | citron |
Sådan gør du
- 1.Svits bacon i olie i en sauterpande eller gryde.
- 2.Tag baconen op.
- 3.Skær bornholmerhanen ud i mindre stykker og brun dem på panden på begge sider.
- 4.Tag op.
- 5.Skær løg, knoldselleri og persillerod i mindre stykker og svits på panden.
- 6.Kom nu hanekød og bacon tilbage på panden.
- 7.Drys melet over retten og vend lidt rundt.
- 8.Hæld vinen i gryden og kom krydderier heri.
- 9.Læg låg på og lad simre i ca. 45 minutter.
- 10.Tilbered couscous efter anvisning på emballagen.
- 11.Snit kålen fint og skær gulerod i tynde strimler.
- 12.Vend med lidt citronsaft og smag til med salt.
- 13.Sæt gryden på bordet og server.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad