Coq au riesling med råkost-topping

Bornholmerhane i hvidvin. Vi serverer vores coq au riesling med couscous. Couscous bliver bedst, hvis du damper den.
Coq au riesling med råkost-topping
  • 4 Personer

Ingredienser

100 g bacon
- olie
1 stk. bornholmerhane
4 stk løg
stk. knoldselleri
3 stk persillerødder
2 spsk. hvedemel
1 flaske hvidvin Riesling
- nogle stilke timian
- salt og peber
3 dl. couscous
6 stk grønkålsblade
2 stk gulerødder
1 stk. citron

Sådan gør du

  1. 1.Svits bacon i olie i en sauterpande eller gryde.
  2. 2.Tag baconen op.
  3. 3.Skær bornholmerhanen ud i mindre stykker og brun dem på panden på begge sider.
  4. 4.Tag op.
  5. 5.Skær løg, knoldselleri og persillerod i mindre stykker og svits på panden.
  6. 6.Kom nu hanekød og bacon tilbage på panden.
  7. 7.Drys melet over retten og vend lidt rundt.
  8. 8.Hæld vinen i gryden og kom krydderier heri.
  9. 9.Læg låg på og lad simre i ca. 45 minutter.
  10. 10.Tilbered couscous efter anvisning på emballagen.
  11. 11.Snit kålen fint og skær gulerod i tynde strimler.
  12. 12.Vend med lidt citronsaft og smag til med salt.
  13. 13.Sæt gryden på bordet og server.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad