Fyldt mørbrad med urter og citron

Rul urterne ind i mørbraden, og få meget mere smagfuldt kød. Server for eksempel den fyldte mørbrad med bagte gulerødder, kartofler og frisk persille.
Fyldt mørbrad med urter og citron
  • 4 Personer

Ingredienser

1 bundt Blandede urter f.eks. persille, basilikum, salvie
1 stk. skal af 1 citron økologisk
stk. fed hvidløg
600 g svinemørbrad presset
lidt salt og sort peber
150 g bacon i skiver

Tilbehør

- gulerødder bagte
- kartoffler bagte
lidt frisk persille

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 200 grader.  
  2. 2.Hak de friske urter fint og bland dem med citronskal og hvidløg.  
  3. 3.Skær mørbraden op på langs, rul den let undervejs, så du får et rektangulært fladt stykke kød. Drys med salt og peber, og fordel urteblandingen over.  
  4. 4.Rul kødet sammen på langs, så mørbraden får form igen. Vikl baconskiverne rundt om mørbraden, så den er helt dækket. Læg mørbraden i et ovnfast fad og steg den i ovnen i ca. 35-40 min., til den er gylden og gennemstegt.  
  5. 5.Lad den hvile i 5-10 min., inden den skæres i skiver og serveres.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #passer til sæsonen