Sprød kyllingesalat med skorzonerrødder
- 4 Personer
Ingredienser
3 stk. | kogte kyllingelår |
6 skiver | tørsaltet bacon |
2 stk. | skorzonerrødder |
1 tsk. | smør |
stk. | æble i små tern |
2 tsk. | kapers |
1.5 dl. | græsk yoghurt 2 % |
1 spsk. | mayonnaise |
1 tsk. | grov sennep |
- | salt og peber |
- | Frisk rugbrød eller bondebrød, eventuelt let ristet. |
Sådan gør du
-
1Pil kødet af kyllingelårene i mundrette stykker.
-
2Steg baconen sprød og gylden på en varm pande.
-
3Lad baconen køle af på et par stykker køkkenrulle.
-
4Vask og skræl skorzonerrødderne og skær den i tynde stave (0,5 cm).
-
5Kom smørret i en gryde og lad det smelte ved medium varme.
-
6Steg rødderne gyldne i smør over høj varme, det tager ca. 3 min. De skal stadig have lidt bid!
-
7Tag dem af panden og bland dem med kødet fra kyllingelårene. Stil blandingen på køl.
-
8Hak kapersene fint.
-
9Bland yoghurt, majonæse, grov sennep og de hakkede kapers.
-
10Smag dressingen til med salt og peber.
-
11Vend kød og de ristede skorzonerrødder i dressingen, sammen med 2 skiver smuldret bacon.
-
12Sæt salaten på køl indtil servering.
-
13Ved servering: smag til med salt, peber og evt. æbleeddike og fordel salaten på 4 skiver rugbrød/bondebrød og pynt med det sidste bacon.