Sprød kyllingesalat med skorzonerrødder

Skorzonerrødderne har en lidt nødde- og aspargesagtig smag. De kan være svære at opdrive i almindelige supermarkeder, men har du en have, er den aflange rodfrugt nem at dyrke selv.
Sprød kyllingesalat med skorzonerrødder
  • 4 Personer

Ingredienser

3 stk kogte kyllingelår
6 skiver tørsaltet bacon
2 stk skorzonerrødder
1 tsk. smør
stk. æble i små tern
2 tsk. kapers
1.5 dl. græsk yoghurt 2 %
1 spsk. mayonnaise
1 tsk. grov sennep
- salt og peber
- Frisk rugbrød eller bondebrød, eventuelt let ristet.

Sådan gør du

  1. 1.Pil kødet af kyllingelårene i mundrette stykker.
  2. 2.Steg baconen sprød og gylden på en varm pande.
  3. 3.Lad baconen køle af på et par stykker køkkenrulle.
  4. 4.Vask og skræl skorzonerrødderne og skær den i tynde stave (0,5 cm).
  5. 5.Kom smørret i en gryde og lad det smelte ved medium varme.
  6. 6.Steg rødderne gyldne i smør over høj varme, det tager ca. 3 min. De skal stadig have lidt bid!
  7. 7.Tag dem af panden og bland dem med kødet fra kyllingelårene. Stil blandingen på køl.
  8. 8.Hak kapersene fint.
  9. 9.Bland yoghurt, majonæse, grov sennep og de hakkede kapers.
  10. 10.Smag dressingen til med salt og peber.
  11. 11.Vend kød og de ristede skorzonerrødder i dressingen, sammen med 2 skiver smuldret bacon.
  12. 12.Sæt salaten på køl indtil servering.
  13. 13.Ved servering: smag til med salt, peber og evt. æbleeddike og fordel salaten på 4 skiver rugbrød/bondebrød og pynt med det sidste bacon.
Se, hvad vi ellers skriver om: #salater