Klassiske svenske kanelbullar med bacon/citron-glasur
BAGVæRK

Klassiske svenske kanelbullar med bacon/citron-glasur

Kanelbullar er nærmest nationalkage i Sverige. I denne version prøver vi den traditionelle opskrift med en helt ny glasur med bacon og citron.
  • 12 Personer
  • 90 Minutes

Dejen

150 g smør. Smørret skal have stuetemperatur
5 dl. sødmælk
50 g gær
1 dl. sukker
1 tsk. salt
2 tsk. stødt kardemomme
850 g hvedemel (ca. 14 dl)
1 stk. æg til pensling

Remonce

150 g smør. Smørret skal have stuetemperatur.
2 dl. sukker
2 spsk. kanel

Glasur

1 pakke bacon i skiver
4 spsk. flormelis
1 stk. citron, saften heraf

Sådan gør du

  1. 1
    Lun mælken, til den er fingervarm – cirka 37 grader. Opløs gæren heri.
  2. 2
    Skær smør ud i firkanter og kom smørret ned i mælken. Kom også sukker, salt og kardemomme ned i blandingen.
  3. 3
    Vend rundt i dejen og tilsæt melet. Rør i dejen, til den er ensartet – og fortsæt så i 5 minutter mere, til dejen er gennemæltet. Lad dejen hæve under et viskestykke i 30 minutter.
  4. 4
    Hæld mel på bordet og rul dejen ud. Gerne i et stort rektangel på cirka 40x90 centimeter. Dejen må gerne være op til 1 cm tyk.
  5. 5
    Smør hele overfladen med et tyndt lag smør. Fordel først smørret ud i små klumper og smør det derefter jævnt ud.
  6. 6
    Drys sukker ud over hele dejen og drys herefter kanel på. Rul dejen stramt sammen, så fyldet ikke løber ud senere.
  7. 7
    Skær 2 cm. Tykke skiver af dejen. Du får omkring 40 kanelbullar. Læg dem på bagepapir og lad dem efterhæve i cirka 40 minutter.
  8. 8
    Rør et æg ud i en kop og pensl kanelbullarne, inden du sætter dem i ovnen.
  9. 9
    Bag i cirka 10 minutter på 200 grader, til de er brune og gyldne.
  10. 10
    Skær bacon ud i meget små firkanter og steg gylden på en pande. Lad baconen tørre på et stykke køkkenrulle.
  11. 11
    Rør flormelis og citronsaft sammen og kom baconternene heri, kom så en skefuld baconglasur på de lune snegle.