Bacon-fersken cupcakes med glasur med bacon og marshmellow
- 6 Personer
- 60 Minutes
Kagedej
2 stk. | æg |
2.5 dl. | sødmælk |
120 g | smør |
2 dl. | sukker |
4 dl. | hvedemel |
3 tsk. | bagepulver |
1 tsk. | salt |
2 tsk. | vaniljesukker |
3 stk. | ferskner |
1 pakke | bacon i skiver |
Topping
1.5 stk. | æggehvider |
200 g | flormelis |
1 pakke | bacon |
2 spsk. | ferskenpuré kan tilføjes for at give smag |
4.5 | æggehvider |
400 g | flormelis |
Sådan gør du
-
1Smelt smør i en lille gryde. Skær bacon ud i meget små firkanter og steg dem gyldne, sæt baconen til side.
-
2Halver dine ferskner, fjern kernerne og skær dem ud i små stykker.
-
3Pisk æg, mælk, sukker og smør. Vend de tørre ingredienser sammen, inden du kommer dem i mælkeblandingen og pisker tingene jævnt sammen.
-
4Kom nu ferskentern og bacontern i dejen og vend rundt, til du har en ensartet dej.
-
5Fordel din dej i små muffinforme eller en silikoneform med huller til muffin. Bag dine muffins ca. 25 min. ved 180-200C.
-
6Lad muffins køle af.
-
7Skær den anden pakke bacon ud i meget små firkanter, og steg baconfirkanterne gyldne på en pande. Lad baconen afdryppe på køkkenrulle.
-
8Vend en æggehvide i flormelis og bland bacondrys heri. Gem en lille smule bacondrys til at pynte toppen med.
-
9Kom nu de øvrige æggehvider i en stor skål og pisk, indtil de er meget luftige.
-
10Tilføj derefter flormelis og pisk æg og flormelis til en luftig marshmellow-masse. Vend nu meget forsigtigt den første glasur med massen.
-
11Massen og glasuren skal ikke blandes ensartet. Rør ikke for længe, så slår du luftigheden ud af din topping med fedtstoffet fra bacon.
-
12Kom den færdige masse i en sprøjtepose og brug den til at dekorere de afkølede muffins. Drys med det sidste baconkrymmel i posen.