Elviskage med bacontopping
- 6 Personer
- 60 Minutes
Dejen
100 g | smør |
2.5 dl. | sukker |
2 stk | æg |
2 dl. | hvedemel |
3 spsk. | kakao |
1 tsk. | bagepulver |
2 spsk. | rasp |
Topping
4 spsk. | jordnøddesmør |
2 stk | bananer i skiver |
2 dl. | fløde |
1 pakke | bacon i skiver |
1 spsk. | kakao |
Sådan gør du
-
1Smørret smeltes.
-
2Pisk sukker og æg sammen til en luftig masse. Kom smørret i.
-
3Bland mel, kakao og bagepulver sammen, og kom de tørre ingredienser i skålen, mens du pisker.
-
4Smør en lille firkantet bradepande med smør eller margarine. Drys herefter formen med rasp.
-
5Bag kagen i cirka 20 min.ved 200C eller 180 grader varmluft. Kagen må gerne være lidt blød i midten, men sprød på overfladen.
-
6Køl kagen af. Skær den ud i passende størrelser, den er meget heftig.
-
7Skær bacon i meget små firkanter. Steg baconen, til den har fået en god farve. Lad herefter baconen tørre på et stykke køkkenrulle.
-
8Pisk fløden, ikke helt fast, den skal være, så du kan scoope den op med en ske.
-
9Smør jordnøddesmør på hvert stykke kage. Kom et par skiver banan på, en skefuld flødeskum og drys til sidst med ristet baconkrymmel og lidt kakao.