Elviskage med bacontopping
Fyldig, lækker chokoladekage med virkeligt syndig topping af jordnøddesmør og bacon!

- 6 Personer
- 60 Minutes
Dejen
100 g | smør |
2.5 dl. | sukker |
2 stk | æg |
2 dl. | hvedemel |
3 spsk. | kakao |
1 tsk. | bagepulver |
2 spsk. | rasp |
Topping
4 spsk. | jordnøddesmør |
2 stk | bananer i skiver |
2 dl. | fløde |
1 pakke | bacon i skiver |
1 spsk. | kakao |
Sådan gør du
- 1.Smørret smeltes.
- 2.Pisk sukker og æg sammen til en luftig masse. Kom smørret i.
- 3.Bland mel, kakao og bagepulver sammen, og kom de tørre ingredienser i skålen, mens du pisker.
- 4.Smør en lille firkantet bradepande med smør eller margarine. Drys herefter formen med rasp.
- 5.Bag kagen i cirka 20 min.ved 200C eller 180 grader varmluft. Kagen må gerne være lidt blød i midten, men sprød på overfladen.
- 6.Køl kagen af. Skær den ud i passende størrelser, den er meget heftig.
- 7.Skær bacon i meget små firkanter. Steg baconen, til den har fået en god farve. Lad herefter baconen tørre på et stykke køkkenrulle.
- 8.Pisk fløden, ikke helt fast, den skal være, så du kan scoope den op med en ske.
- 9.Smør jordnøddesmør på hvert stykke kage. Kom et par skiver banan på, en skefuld flødeskum og drys til sidst med ristet baconkrymmel og lidt kakao.