Elviskage med bacontopping
DESSERT

Elviskage med bacontopping

Fyldig, lækker chokoladekage med virkeligt syndig topping af jordnøddesmør og bacon!
  • 6 Personer
  • 60 Minutes

Dejen

100 g smør
2.5 dl. sukker
2 stk. æg
2 dl. hvedemel
3 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
2 spsk. rasp

Topping

4 spsk. jordnøddesmør
2 stk. bananer i skiver
2 dl. fløde
1 pakke bacon i skiver
1 spsk. kakao

Sådan gør du

  1. 1
    Smørret smeltes.
  2. 2
    Pisk sukker og æg sammen til en luftig masse. Kom smørret i.
  3. 3
    Bland mel, kakao og bagepulver sammen, og kom de tørre ingredienser i skålen, mens du pisker.
  4. 4
    Smør en lille firkantet bradepande med smør eller margarine. Drys herefter formen med rasp.
  5. 5
    Bag kagen i cirka 20 min.ved 200C eller 180 grader varmluft. Kagen må gerne være lidt blød i midten, men sprød på overfladen.
  6. 6
    Køl kagen af. Skær den ud i passende størrelser, den er meget heftig.
  7. 7
    Skær bacon i meget små firkanter. Steg baconen, til den har fået en god farve. Lad herefter baconen tørre på et stykke køkkenrulle.
  8. 8
    Pisk fløden, ikke helt fast, den skal være, så du kan scoope den op med en ske.
  9. 9
    Smør jordnøddesmør på hvert stykke kage. Kom et par skiver banan på, en skefuld flødeskum og drys til sidst med ristet baconkrymmel og lidt kakao.