Svinekæber med bacon og æblecider

Svinekæber med bacon og æblecider

Lækkert og mørt kød, som i mange år var en overset delikatesse. Prøv at erstatte kartoffelmosen med perlebyg, der er grov og mere nøddeagtig i smagen. 
  • 4 Personer

Ingredienser

2 spsk. olie
12 stk. svinekæber
75 g tørsaltet bacon
2 stk. 
skalotteløg
8 stk. enebær, knuste
5 kviste timian
2 stk. laurbærblade
4 dl. æblecider tør eller evt. syrlig æblemost
- evt. salt og peber
lidt æbleeddike efter smag

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olien op i en stegegryde eller sauterpande. Brun svinekæber og bacon over middel til høj varme i ca. 10 min. på alle sider, til kødstykkerne er gyldne. Tag kødet op, og brun herefter løg og urter i 3-4 min.  
  2. 2
    Tilsæt æblecider og lad den koge ind et par minutter. Læg kødet i og hæld lidt vand på, så det dækker ¾. Kød, løg og urterne behøver ikke at være helt dækket. Drys med et nip salt og lidt peber, og lad retten simre over lav til middel varme i ca. 1,5-2 timer, til kødet er smørmørt og næsten falder fra hinanden.   
  3. 3
    Tag kødet op, og kog evt. saucen ind over middel til høj varme. Smag saucen til med æbleeddike, salt, peber og evt. lidt sukker.   
  4. 4
    Server kæberne med kartoffelmos eller kogt perlebyg. Drys med kørvel og flæskesvær.  

Tip!

Kartoffelmos eller kogt perlebyg, til servering Frisk kørvel og knuste flæskesvær, til drys