Svinekæber med bacon og æblecider
- 4 Personer
Ingredienser
2 spsk. | olie |
12 stk. | svinekæber |
75 g | tørsaltet bacon |
2 stk. | skalotteløg |
8 stk. | enebær, knuste |
5 kviste | timian |
2 stk. | laurbærblade |
4 dl. | æblecider tør eller evt. syrlig æblemost |
- | evt. salt og peber |
lidt | æbleeddike efter smag |
Sådan gør du
-
1Varm olien op i en stegegryde eller sauterpande. Brun svinekæber og bacon over middel til høj varme i ca. 10 min. på alle sider, til kødstykkerne er gyldne. Tag kødet op, og brun herefter løg og urter i 3-4 min.
-
2Tilsæt æblecider og lad den koge ind et par minutter. Læg kødet i og hæld lidt vand på, så det dækker ¾. Kød, løg og urterne behøver ikke at være helt dækket. Drys med et nip salt og lidt peber, og lad retten simre over lav til middel varme i ca. 1,5-2 timer, til kødet er smørmørt og næsten falder fra hinanden.
-
3Tag kødet op, og kog evt. saucen ind over middel til høj varme. Smag saucen til med æbleeddike, salt, peber og evt. lidt sukker.
-
4Server kæberne med kartoffelmos eller kogt perlebyg. Drys med kørvel og flæskesvær.
Tip!
Kartoffelmos eller kogt perlebyg, til servering Frisk kørvel og knuste flæskesvær, til drys