Svinekæber med bacon og æblecider

Lækkert og mørt kød, som i mange år var en overset delikatesse. Prøv at erstatte kartoffelmosen med perlebyg, der er grov og mere nøddeagtig i smagen. 
Svinekæber med bacon og æblecider
  • 4 Personer

Ingredienser

2 spsk. olie
12 stk svinekæber
75 g tørsaltet bacon
2 stk 
skalotteløg
8 stk enebær, knuste
5 kviste timian
2 stk laurbærblade
4 dl. tør æblecider evt. syrlig æblemost
- evt. salt og peber
lidt æbleeddike efter smag

Sådan gør du

  1. 1.Varm olien op i en stegegryde eller sauterpande. Brun svinekæber og bacon over middel til høj varme i ca. 10 min. på alle sider, til kødstykkerne er gyldne. Tag kødet op, og brun herefter løg og urter i 3-4 min.  
  2. 2.Tilsæt æblecider og lad den koge ind et par minutter. Læg kødet i og hæld lidt vand på, så det dækker ¾. Kød, løg og urterne behøver ikke at være helt dækket. Drys med et nip salt og lidt peber, og lad retten simre over lav til middel varme i ca. 1,5-2 timer, til kødet er smørmørt og næsten falder fra hinanden.   
  3. 3.Tag kødet op, og kog evt. saucen ind over middel til høj varme. Smag saucen til med æbleeddike, salt, peber og evt. lidt sukker.   
  4. 4.Server kæberne med kartoffelmos eller kogt perlebyg. Drys med kørvel og flæskesvær.  

Tip!

Kartoffelmos eller kogt perlebyg, til servering Frisk kørvel og knuste flæskesvær, til drys  

Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen og #bacon