Forloren hare med bacon
GæSTEMAD OG FEST

Forloren hare med bacon

Er du også vild med en retro forloren hare? Det er vi, og her serverer vi opskriften på en smagfuld forloren hare med bacon og brun sovs. Farsretter indtog 50'ernes køkken. Det var billig mad, og tilberedningsmulighederne var mange. Forloren betyder falsk og indikerede, at det ikke var en haresteg, der blev sat på bordet. Servér den forlorne hare med en syrlig æblesalat, som du også får opskriften på her.  
 • 4 Personer

Æbler

25 g smør
2 stk. rødløg. i tynde skiver
4 stk. æbler i tynde både
2 spsk. æblecidereddike
1 spsk. sukker
1 tsk. groft salt
- timian frisk
- sort peber

Forloren hare

600 g hakket kalv eller flæsk
- salt
1 stk. æg
- peber
1 dl. mælk
1 dl. rasp
100 g bacon i skiver

Brun Sauce

2 dl. mælk
1 dl. fløde
1 spsk. maizena (majsstivelse)
- kulør evt.
- salt
- peber

Sådan gør du

 1. 1
  Smelt smør i en gryde, og svits rødløgene ved jævn varme i ca. 5 minutter, til de er klare. Tilsæt æblebåde, eddike, sukker, salt, timian og peber. Lad blandingen simre ved svag varme i ca. 5 minutter, til æblerne er møre. Smag til.
 2. 2
  Rør det hakkede kød med salt og peber. Tilsæt æg, mælk og rasp, og rør farsen godt igennem. Kom farsen i et ildfast fad, og form den til et brød. Fordel baconskiverne oven på farsbrødet.
 3. 3
  Kom farsbrødet i en varm ovn ved 225 grader, og bag det i ca. 10 minutter. Skru ned på 180 grader, og hæld mælken (til saucen) ved. Bag videre i ca. 30 minutter.
 4. 4
  Hæld skyen fra farsbrødet over i en gryde gennem en sigte. Tilsæt fløde, og bring saucen i kog. Tag gryden af varmen, og rør maizena og evt. kulør i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 minut. Smag til med salt og peber. Vil du have en kraftigere sauce, så tilsæt fond. Hæld saucen i et fad, og læg farsbrødet ovenpå. Pynt evt. med en smule frisk timian. Server farsbrødet med stegte æbler, sauce og kogte kartofler.

Tip!

Har du lyst til at give din forlorne hare et twist? Skær rodfrugter som rødbeder og gulerodder i grove tern, og læg rodfrugterne i det ildfaste fad med din forlorne hare. Det giver en god smag til kødet. Tilsæt evt. også friske krydderurter. Du kan også vælge at servere din forlorne hare med frisk, grøn salat vendt i mormordressing.