Baconsvøbte pølser og lynstegt grønkål med chili og valnødder
- 4 Personer
- 30 Minutes
Ingredienser
4 stk. | frankfurter eller andre tykke pølse |
8 skiver | bacon |
- | olie til pensling |
3 spsk. | nautral olie |
4 stk. | skalotteløg i både |
2 fed | hvidløg i tynde skiver |
4 stængler | grønkål plukket i mundrette stykker |
150 g | frisk spinat |
50 g | valnødder |
- | frisk citron eller lime |
1 stk. | chili i tynde skiver |
Tilbehør
- | couscous |
- | cremefraiche rørt med lidt sennep |
Sådan gør du
-
1Varm ovnen op til 200 C. Vikl bacon om alle pølserne, og læg dem i et ovnfast fad, pensl med lidt olie. Steg pølserne i ovnen i ca. 20-25 min., tjek dem undervejs, og tag dem ud, når baconen er gylden. Rist valnødderne på et lille stykke bagepapir i ovnen sammen med pølserne. De skal riste ca. 10 min., men hold godt øje med dem, og tag dem ud, så snart de er gyldne. Drys med salt.
-
2Lav imens den lynstegte kål. Varm olie op i en wok eller dyb pande. Svits løg, hvidløg og chili i olien over høj varme, til det får lidt farve. Tilsæt grønkål og spinat, steg videre i ca. 3 min., til spinaten er faldet sammen. Dryp med lidt citronsaft inden servering.
-
3Server pølserne med lynstegt grønt, og drys med de ristede nødder.