Baconsvøbte pølser og lynstegt grønkål med chili og valnødder
GæSTEMAD OG FEST

Baconsvøbte pølser og lynstegt grønkål med chili og valnødder

Pølsen bliver tit udskammet som underlødig fastfood, men der findes efterhånden virkelig mange, lækre pølser, hvor kødindholdet er højt, og der er gjort noget ekstra ud af smagen. Køb nogle gode pølser og spis lidt færre - for eksempel i denne ret, hvor også det grønne giver et godt og frisk modspil til de kraftige pølser. 
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

4 stk. frankfurter eller andre tykke pølse
8 skiver bacon
- olie til pensling
3 spsk. nautral olie
4 stk. 
skalotteløg i både
2 fed hvidløg i tynde skiver
4 stængler grønkål plukket i mundrette stykker
150 g frisk spinat
50 g valnødder
- frisk citron eller lime
1 stk. chili i tynde skiver

Tilbehør

- couscous
- cremefraiche rørt med lidt sennep

Sådan gør du

  1. 1
    Varm ovnen op til 200 C. Vikl bacon om alle pølserne, og læg dem i et ovnfast fad, pensl med lidt olie. Steg pølserne i ovnen i ca. 20-25 min., tjek dem undervejs, og tag dem ud, når baconen er gylden. Rist valnødderne på et lille stykke bagepapir i ovnen sammen med pølserne. De skal riste ca. 10 min., men hold godt øje med dem, og tag dem ud, så snart de er gyldne. Drys med salt.
  2. 2
    Lav imens den lynstegte kål. Varm olie op i en wok eller dyb pande. Svits løg, hvidløg og chili i olien over høj varme, til det får lidt farve. Tilsæt grønkål og spinat, steg videre i ca. 3 min., til spinaten er faldet sammen. Dryp med lidt citronsaft inden servering.
  3. 3
    Server pølserne med lynstegt grønt, og drys med de ristede nødder.