Baconbagte figner med  gedeost i sprød filodej
FROKOST

Baconbagte figner med gedeost i sprød filodej

Lækkerier med halve friske figner svøbt i bacon, serveres med kogt quinoa
  • 4 Personer

Ingredienser

6 stk. figner
6 skiver bacon
6 skiver mild cremet gedeost Ca. 150g, cremet gedeost i krydderolie
2 stk. filodej 2 ark filodej
lidt olivenolie
320 g quinoa quinoa i blandede farver
lidt Balsamico glaze

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 225 grader.  
  2. 2
    Skær fignerne lige over og fold halve skiver bacon omkring hver halve figen. Luk med en tandstik og sæt på en bradepande med bagepapir.  
  3. 3
    Afdryp osten og pak hver ost ind i lidt filodej. Læg på bradepanden og pensl med lidt olie.   
  4. 4
    Bag figner og filopakker med ost sprøde. Begynd at kikke efter 6-7 minutter. Så snart filodejen er gylden, skal osten ud. Figner skal som oftest have lidt længere tid.  
  5. 5
    Kog quinoa efter anvisning. Anret quinoa som en bund på 4 tallerkener.   
  6. 6
    Skær filopakker med ost lige over. Anret på quinoa sammen med figner. Afslut med dryp af balsamico glaze.