Baconbagte figner med gedeost i sprød filodej

Lækkerier med halve friske figner svøbt i bacon, serveres med kogt quinoa
Baconbagte figner med  gedeost i sprød filodej
  • 4 Personer

Ingredienser

6 stk figner
6 skiver bacon
6 skiver mild cremet gedeost Ca. 150g, cremet gedeost i krydderolie
2 stk filodej 2 ark filodej
lidt olivenolie
320 g quinoa quinoa i blandede farver
lidt Balsamico glaze

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 225 grader.  
  2. 2.Skær fignerne lige over og fold halve skiver bacon omkring hver halve figen. Luk med en tandstik og sæt på en bradepande med bagepapir.  
  3. 3.Afdryp osten og pak hver ost ind i lidt filodej. Læg på bradepanden og pensl med lidt olie.   
  4. 4.Bag figner og filopakker med ost sprøde. Begynd at kikke efter 6-7 minutter. Så snart filodejen er gylden, skal osten ud. Figner skal som oftest have lidt længere tid.  
  5. 5.Kog quinoa efter anvisning. Anret quinoa som en bund på 4 tallerkener.   
  6. 6.Skær filopakker med ost lige over. Anret på quinoa sammen med figner. Afslut med dryp af balsamico glaze.  
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #hovedret, #passer til sæsonen, #lette retter, #få ingredienser, #scoremiddag og #weekend og gæster