Baconbagte figner med gedeost i sprød filodej
Lækkerier med halve friske figner svøbt i bacon, serveres med kogt quinoa

- 4 Personer
Ingredienser
6 stk | figner |
6 skiver | bacon |
6 skiver | mild cremet gedeost Ca. 150g, cremet gedeost i krydderolie |
2 stk | filodej 2 ark filodej |
lidt | olivenolie |
320 g | quinoa quinoa i blandede farver |
lidt | Balsamico glaze |
Sådan gør du
- 1.Sæt ovnen på 225 grader.
- 2.Skær fignerne lige over og fold halve skiver bacon omkring hver halve figen. Luk med en tandstik og sæt på en bradepande med bagepapir.
- 3.Afdryp osten og pak hver ost ind i lidt filodej. Læg på bradepanden og pensl med lidt olie.
- 4.Bag figner og filopakker med ost sprøde. Begynd at kikke efter 6-7 minutter. Så snart filodejen er gylden, skal osten ud. Figner skal som oftest have lidt længere tid.
- 5.Kog quinoa efter anvisning. Anret quinoa som en bund på 4 tallerkener.
- 6.Skær filopakker med ost lige over. Anret på quinoa sammen med figner. Afslut med dryp af balsamico glaze.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad,
#frokost,
#hovedret,
#passer til sæsonen,
#lette retter,
#få ingredienser,
#scoremiddag,
#weekend og gæster og #bacon